Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • An error occurred while trying to search with Solr: "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443.

Mexikansk solros

  • Trädgård
"Mexotisk" blomma växer glatt i Höör

Den heter egentligen Tithonia Rotundifolia, Torch, men vi kallar den Mexikansk solros, eftersom det stod så på fröpåsen vi tömde i april.

Vid midsommar sattes plantorna ut i krukor och lite senare i storpottor.

I slutet av juli kom blommorna och i dag - i mitten av september - har vi 30-talet blommor på sex stammar i tre stora krukor.

Nu blev dom också manshöga och kan mycket väl tävla med de vanliga skånska solrosorna, förutom med blomkronan som mer liknar en förväxt ringblomma.

Men det är en grann och tålig växt, säger "uppfödarna"  Rita och Jorma Enochsson som bor i Ängsbyn i Höör. Det är bröderna Nelson, som för oss lanserat blomman, som också passar fint ihop med blå riddarsporre och - sockermajs.

Har du någon bild eller trädgårdshändelse du vill dela med dig av så skicka ditt material med e-post till red@odla.nu eller med vanlig post till "Odla.nu, Box 80, 280 10 Sösdala"

 

 

Mexikansk solros

Mexikansk solros