Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rosenkalla

Rosenkalla Anthurium andraeanum känns fortfarande helt rätt i tiden med sina blanka blommor och blad i varierande rött, rosa och lax. Det är en växt som ger ett frisk och exotisk intryck och som märks var man än placerar den. Kalla den en stolt solitär då den fullkomligt skriker av uppmärksamhet, med sin färg, form och ljuset som reflekteras i den glansiga ytan.

Rosenkallan är även den en växt med ursprung i Sydamerikas regnskog. Den känns som ett riktigt exotiskt inslag i den svenska vintern. De färgade högbladen har ett säreget utseende formad som en blank och böljande skiva, lite mindre än en handflata och med en blomkolv som sticker ut.

Kolven har ofta en annan färg än det färgade högbladet. Rosenkallan är även en populär att använda som snittblomma då den upplevs som glad, spännande, exotisk, annorlunda, modern, häftig och fungerar därmed utmärkt som solitär. Växtens lite mörkare, blanka blad med skarpa kanter lyfter vackert fram blommorna.

Odlarna jobbar på att få fram fler och fler sorter som är lite lägre och mer kompakta i växtsättet och som har en bättre hållbarhet.

Flera färger har introducerats under åren och nu finns den i varierande toner av vitt, lax, rosa, lila och inte minst de olika röda nyanserna.

Kommer man ihåg en regelbunden vattning och placerar växten där den inte nås av direkt sol kan man glädjas i några månader av färgprakten. Kom ihåg att den i vilt tillstånd växer bland undervegetationen i skuggan av trädkronorna i djungeln.

Läs mer:
Månadens Blomma - novemberkaktus och rosenkalla
Novemberkaktus Schlumbergera truncata
Inspiration i november
Skötseltips - novemberkaktus och rosenkalla


Rosenkalla - undervegitation


Rosenkalla
Anthurium andraeanum


Rosenkalla
Anthurium andraeanum
Foto: Blomsterfrämjandet

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB