Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Roliga nyheter från Nordiska Trädgårdar

Det presenteras alltid nya, nyttiga och roliga prylar för trädgården på mässan Nordiska Trädgårdar. Så även i år!

Av Sylvia Svensson

Odla i bänk

Odlarbänken, en rullande miniträdgård för altan mm, hade fått en ny mindre syster, Odlarbänken Mini, för balkongen. Det är lätt att flytta bänken från sol till skugga, blåst till lä, ut eller in på de fyra hjulen. Att måla den själv med miljövänlig färg i önskad kulör är lätt att göra innan den monteras samman. Bänken kan stå inne under det kalla vinterhalvåret med färska kryddor e.d. Den har full arbetshöjd som passar bra om man går med rullator eller f.ö. har svårighet att komma ner till marken eller upp igen.

Medföljande Odlingstunnel av plantskyddsväv som även finns för pallkragen, skyddar mot direkt sol eller kalla vindar från norr liksom frostiga nätter. Med värmematta som tillbehör kan man starta odlingen mycket tidigare än vanligt. Pris för Odlabänken Mini 2 450 kronor och den kan beställas från Odlarbänken.

En annan odlingslåda på ben för inomhus/balkongodling görs av Odlingsladan i förzinkad plåt. Den finns i vitt och svart, speciellt framtagen färg som är anpassad för tuff utomhusmiljö med bästa rep- och slagtålighet. Enkel montering & demontering, inga skruvar, låg vikt och tar liten plats vid förvaring.

Från samma firma kommer också ett litet, lätt balkongbord,enkelt att flytta med sig där man sitter.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Lyfthjälp

Det kan vara jobbigt att lyfta stora saker i trädgården. En Potlifter är ett lyfthjälpmedel bestående av ett band med krokar och handtag. Bandet dras runt krukan och hakas ihop, sedan är det bara att lyfta i handtagen och bandet dras automatiskt åt runt krukan. Man lyfter på ett ergonomiskt riktigt sätt och slipper lyfta med ryggen samtidigt som man kan vara två som hjälps åt att lyfta tunga föremål. En Potlifter lyfter mer än bara krukor, t.ex. stockar, stenar, tunnor, cement-säckar och annat som väger upp till 90 kg och har en omkrets upp till 2,2 meter. Cirkapris: 299 kr, finns i butik i slutet av april.

Batteridriven häcksax

Husqvarnas nya batteridrivna häcksax är både tyst, effektiv och släpper inte ut några avgaser. Den nya batteridrivna häcksaxen 136 LiHD50 vänder sig till villaägare och andra trädgårdsarbetare med höga krav och ser till att jobbet blir gjort på absolut bästa sätt. Den har nästan hela vikten placerad i det främre handtaget, vilket ger en helt annan stabilitet. Ett fulladdat batteri ger 45 minuters klipptid. Cirkapris inkl. batteri och laddare 5 500 kronor (exkl. batteri och laddare är priset 3 000 kronor).

Vinterhärdigt från Finland

Blomqvist plantskola i Finland har specialiserat sig på ovanliga och vinterhärdiga växter. Ägaren Leif Blomqvist är speciellt intresserat av nyttoväxter, så det är naturligt att de satsar lite extra på just ätbart i trädgården. De har i flera årtionden samlat gamla finländska och finsk/ryska sorter för att återigen börja föröka dem. Många har nämligen fallit halvt i glömska, när andra sorter kommit till. Leif reser mycket runt om i världen, som i Kina, Kanada och Ryssland för att kontinuerligt försöka hitta nya intressanta växter för vårt nordliga förhållande.

Leif har skrivit och givit ut 3 böcker om nyttoväxter. Äpplen i norr 2005, Trädgårdens bär 2007 och Våra Fruktsorter 2010. Den senaste blev nominerad till bästa trädgårdsbok 2010.

Stickade trädgårdsverktyg

Lena Nyströms stickade trädgårdsredskap för stora och små, såsom krattor,spadar,borstar m.m. väcker munterhet! Hon har även stickat in hela trädgårdsmöblemang, cyklar, skottkärror och mycket annat! En verkligen rolig grej! Och självklart får Lenas signum "latmasken" hänga med på skaftet på redskapen!

Glada slangar

Äntligen finns det färgglada trädgårdsslangar, munstycken och väggfästen att köpa! Garden Glory säljer ett set om trädgårdsslang, munstycke och väggfäste. Ett komplett set kostar 1 369 kronor. Man kan mixa och matcha delarna som man vill. Man kan även välja till de exklusiva detaljerna såsom mässingbrickan och kedjorna till slangväska. Mer blingbling åt folket!

Årets potatis

Årets Potatis 2012 för fritidsodlare heter 'Linzer Delikatesse'. Sorten är framtagen 1975 i Österrike. 'Linzer Delikatesse' är päronformad med gult skal och ljusgul köttfärg. Sorten är en delikatesspotatis med tunt skal. Något svår att odla för yrkesodlare då formen gör potatisen känslig för stötar och måste hanteras varsamt. Linzer Delikatesse är en mycket uppskattad sort tack vare sin fasta men ändå mjälla textur och fantastiska smak. Mer om tidigare årens potatissorter finns att läsa på hemsidan Årets Potatis.

Tankerutor till armeringsmatta

Många av oss har armeringsmatta som växtstöd. Vackra Tankerutor att sätta i nätet som installation designar och tillverkar firma Tråd& Spira. Genast händer något som berör betraktaren & framförallt höst/vinter kommer det att bli effektfullt när alla blommor har vissnat ner. Finns som ytbehandlade eller rostiga.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB