Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Renaissance begonia

Begonian vi valt ut tillhör Renaissance-gruppen men heter Begonia x hiemalis på latin. De begonior som tillhör denna grupp är flikiga i blad och blommor, på ett lite tuffare sätt än de traditionellt mjuka och runda.

Begonian upptäcktes i Västindien på 1600-talet och fick namn av en guvernör på St. Domingo, Michel Begon, men det var först under 50-talet som man började odla fram den i stora mängder och den växte i popularitet. Först var det de med enkla blommor som blev populära och på senare tid har det blivit de dubbla blommorna som väcker köplusten i oss.

Begonian finns i ett antal färger, bl.a. gult, rött och vitt och går att köpa hela året om men det är just nu som den orange dominerar i butikshyllorna. Många tycker kanske att begonian känns som en lite tantig blomma men den har definitivt fått en förnyad roll och passar bra in i vår inredning eftersom starka färger just nu sätter prägel på våra hem. Ju fler desto bättre, passar verkligen in här eftersom en större och mer färgexplosiv mängd verkligen påverkar en miljö. Gult, turkos, cerise, orange och rött ligger i tiden för vår inredning och här passar Renaissance begonian perfekt.

Läs mer:
Cyklamen
Skötseltips
Trendtips


Renaissance begonia
Begonia x hiemalisFoto: Blomsterfrämjandet

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB