Nässlor
användbara till mycket mer än nässelsoppa
Naturens skafferi bjuder just nu på mjälla nässlor att skörda.
Den här lilla boken ger dig just den information du behöver . Författarinnan delar med sig av egen och andras erfarenheter i en lättfattig form.
Brännässlan, Urtica dioica, hittar man överallt där människan brukar jorden. Varför och hur bränns den och hur skyddar man sig? Vad innehåller nässlan för nyttigheter? Hur tar man tillvara den på bästa sätt?
Kanske en huskur mot reumatism eller som medel för att få glansigt hår? Och så förstås som näringstillskott i odlingen. Visste du att det går att bereda nässlor på samma metoder man använder för linet för att få tråd till tyg? Det ger ett alldeles utmärkt tyg. Ja, nässlor kan användas till mycket.
Matrecept, hela 33 st, ger dig möjlighet att pröva den nyttiga nässlan i bröd, pajer, såser, pasta och ett antal maträtter till av det mest skiftande slag.
Nässlor - användbara till mycket mer än nässelsoppa av Astrid Uddeholt
Titel:
Nässlor - användbara till mycket mer än nässelsoppa
Författare:
Astrid Uddeholt
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Uddeholts Förlag 4:e upplaga
Utgivningsår:
2006
ISBN:
91-971815-3-6