Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • An error occurred while trying to search with Solr: "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443.

Mors dag

  • Inomhus

Egentligen är det bara den egna fantasin som begränsar vad som passar att ge till mor på mors dag.

Rosbukett.
Rosbukett.

Från Blomsterfrämjandet

Ingen mamma är den andra lik. Därför finns det heller inget rätt eller fel när det gäller vilka blommor som passar bäst till mors dag. Rosor är förstås alltid populära, såväl de i kruka som snittrosorna. Och varför inte? De som inte blir glada av rosor är lätt räknade.

Ett fång med lövkojor är inte heller helt fel, för en ljuvlig försommarbukett, blanda vit lövkoja med rosa rosor och på köpet skänker du hemmet en härlig doft, lövkojan doftar nämligen underbart.

Lövkoja, Matthiola incana.

På försommaren växer lövkojan som ettåring i trädgården. I butik finns den under hela året. Stänglarna är 50 – 70 cm höga och blommar i en mängd olika färger. Hållbarheten är runt en vecka.

Rosor, Rosa.

Ett enkelt sätt att göra en färdig bunt med rosor lite mer spännande och lite personligare är att tillsätta några andra favoritblommor i buketten.

Gröna blad.

Relativt oansenliga var för sig, men oumbärliga i buketter, det är de gröna bladen det handlar om. De fyller ut och kompletterar de mer praktfulla och färggranna snittblommorna och dessutom är bukettens slutgiltiga utseende beroende av vilka gröna blad som används som komplement.