Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

En bukett till mors dag!

Enligt tradition firas Mors dag i Sverige sista söndagen i maj. Hos oss började man fira den 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg, som då flyttade Mors dag till sista söndagen i maj, troligtvis för att då är våren här och vi kan plocka blommor och hissa flaggan mot en blå vårhimmel även på lite nordligare breddgrader.

Text, bild och arr: Sylvia Svensson

Det är hjärtknipande med ett litet barn som kommer med några ihopknycklade, avbrutna blommor till sin mamma! Det är alltid lika uppskattat vilken dag det än må vara. Ömt ska dessa skrynkliga blommor placeras i vatten och visas uppskattning!

Och nu har alla mammor ju en egen dag att bli firade lite extra vid! Det är den sista söndagen i maj som både små, stora och vuxna barn vallfärdar till sin mamma, mormor, farmor och kanske ännu äldre generationer!

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Även som vuxen är det underbart att uppvakta mamma med en egenhändigt plockad bukett. Det finns faktiskt massor med blommor redan som mycket väl går att använda till buketter, både i den egna trädgården och ute i naturen.

En bukett av kärlek!

Enkla buketter av naturväxter kan vara minst lika underbara som den vackra men dyra, konstnärligt bundna köpebuketten. Den självbundna blir säkert ännu mer uppskattad, den har ju ens eget barn gjort med kärlek!

När du har varit runt på markerna och hittat lämpligt material, är det roligt att komplettera blommorna med en vacker vas som passar till blommorna. Det får gärna vara ett vackert loppisfynd! Vårblommorna är ofta små och låga, så här har man också användning för udda, vackra vinglas på fot, på så sätt kommer blommorna lite högre upp och syns bättre.

Till lite inspiration visar jag här några buketter jag har gjort under vårens ljuva tid. De kan användas som morsdags-buketter, men lika väl för att glädja någon annan eller till sig själv.

Tips! Om du ändå vill köpa en present kan du ta med mamma till plantskolan och låta henne välja sin egen morsdagsplanta, som du sedan hjälper henne att plantera i trädgården.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB