Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lisebergs trädgårdsdagar

Lisebergs trädgårdsdagar är ett årligt arrangemang, som är Västsveriges största trädgårdsmässa. I år firade det tioårsjubileum. Så har den vårliga plantköparfesten Lisebergs Trädgårdsdagar passerat för i år!

Vi var förstås där och kände på stämningen som var glad och trevlig trots det småkyliga vädret. Men folk hade pälsat på sig ordentligt, så man klarade sig. Trädgårdsdagarna hade i år 50 000 besökare vilket är ett kanonresultat med tanke på framför allt lördagens dåliga väder.

Liseberg är en prunkande oas även till vardags, men under trädgårdsdagarna var det ännu mer grönskande. De omkring hundra utställarna hade i sina montrar skapat inspirerande miljöer, där det gick att titta på och handla växter och olika produkter som har med odling och trädgård att göra.

Floristeleverna höll som vanligt till på Stora Scenen och gjorde fantastiska brudbuketter. Till och med de nostalgiska brudparen och brudarna var gjorda av blommor!

Ville man lära sig något nytt, arrangeras det kurser i pilflätning, blomsterbindning och grillning. Ett antal trädgårdsföreningar fanns som vanligt på plats för att svara på besökarnas frågor och ge goda råd.

Balkongtävling. Fem trädgårdskreatörer hade i Björkallén skapat var sin egen drömbalkong som publiken fick rösta på. Vilken som vinner får vi veta först efter Kristi himmelsfärdshelgen, men alla var roliga och vackra på sitt sätt.

Hattparad. Florister från Interflora skapar varsin blomsterhatt. Hattarna visas i parad på Taubescenen under söndagen. Men det kyliga vädret ville inte ge sig och de stackars floristelever som agerade mannekänger på Hattparaden hade tunna, vita sommarklänningar allihopa! Man såg hur huden knottrade sig och läpparna blev allt blåare i snålblåsten!

Den enligt publikens omröstning snyggaste hatten hade Lina Supstiks från Prinsgatans Blomsteraffär i Göteborg gjort.

Trädgårdsbröllopet. På lördag vigdes årets brudpar Hanna och Björn i Lisebergs Lustgård. Vigselakten var öppen för allmänheten. Nytt för i år var att bröllopet var ekologiskt.

Balkong Sjöjungfru
Balkong Våga drömma
Bro med körsbärsträd
Brudbuketter från rokoko till nutid
Dammar med kransar
Det blommiga brudparet
Ett av Lisebergs arrangemang
Hattparaden - nr 4 vann
Lisebergs rododendronarrangemang
Nostalgi av elever från Dacapo
Tulpanhav


Ett av Lisebergs arrangemang


Det blommiga brudparet


Balkong Sjöjungfru


Hattparaden, nr 4 vann

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB