Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgård i Väst

Trädgård i Väst på Liseberg 2002.

Så var det färdigmässat på Liseberg för i år då det varit dags för västsvenskarna att hälsa våren välkommen med årets upplaga av Trädgård i Väst som lämplig avspark och inspirationskälla inför trädgårdsåret.

Lite regn och blåst satte tyvärr ner temperaturen under de tre dagarna, men eftersom utställningen var uppdelad i en utomhus- och en inomhusdel så gick det ju att alternera för att snabbt få igång kroppsvärmen igen.

Utställarna hade ett brett utbud av trädgårdstillbehör, verktyg, växthus, vatten, sten m m som hör trädgården till och förstås växter, växter och växter igen varvat med lökar, fröer och grönsaker.

En av de stora behållningarna med att vara på Liseberg är att man kan njuta av alla sköna blomsterplanteringar runt om i parken. Dessutom hade man i år gjort i ordning fantastiska blomsterarrangemang i urnor och ställt ut dem strategiskt vid gångstråken mellan de olika utställningsdelarna.

Nytt för i år var att spegeldammen täckts över och gett plats för fyra gymnasieskolors gestaltning på temat Astrid Lindgrens sagovärld. Med inspiration av de kända berättelserna hade man gjort underfundiga, detaljrika små landskap med anknytning till de omtyckta figurerna i vår kära sagoskatt. Det var en populär del av mässan som faktiskt kan ses ända fram till den 20 maj. En omröstning om bästa arbete lockade till flitigt plitande av röstsedlar.

Några gymnasieskolor med trädgårds/floristinriktning hade egna montrar där de förstås med ytterliggare exempel visade upp sina färdigheter.

Har du riktigt stora träd som skall tas ner eller beskäras så visade arboristerna hur det går till. Det var hisnande att se hur de vigt klättrade och svingade sig runt i trädkronan på den stora bjässe de valt som åskådningsobjekt.

Naturligtvis var de ideella föreningarna representerade, var och en med sina specialiteter, redo att svara på allmänhetens alla frågor.

Den vetgirige hade också möjlighet att fördjupa sitt kunnande med hjälp av de många föredragshållarna som var igång under hela mässan.

En lustfylld skapelse med (nästan) allt det goda och vackra som trädgården kan ge fanns till beskådande i en monter från Helsingborgs museer.

Även Trädgårdsföreningens Rosarium hade ställt upp med temat Rosens År 2002 som de är huvudarrangör för i Sverige.

Och så hade visst Lisebergs-Kaninen tappat sina morötter utanför, så bråttom hade han haft att komma in!

Sammanfattningsvis en väletablerad utställning med bredd som vi gärna återkommer till.

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/artiklar%2Fimages%2Fliseberg2002kaltorp.jpg)

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/artiklar%2Fimages%2Fliseberg2002marmelad.jpg)

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/artiklar%2Fimages%2Fliseberg2002hast.jpg)

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/artiklar%2Fimages%2Fliseberg2002astrid.jpg)

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/artiklar%2Fimages%2Flisebergkaninensmat.jpg)

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB