Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Inspiration i Februari

  • Inomhus

En tendens jag kan se tydligt är att de starkt mättade färgerna är på intåg. Oavsett om det gäller inredningsaccenter, väggar och tapet eller krukor och växter så finns en stark prägel av färg.

Primula lila/vit.
Primula lila/vit.

Från Blomsterfrämjandet

I en av de färgrika trenderna känns inspirationen hämtad ur en folkdräkt från dalarna men transformerad till ”beach08”. Man anar ett visst ursprung i hantverkstradition och detaljrikedom men detta har vävts samman med humoristiska inslag av plast och konstgjorda prydnadsdetaljer.

Mönstren påminner om kurbitsmålerier, randiga bomullstyger à la tidigt 1900-tal och vävda bonader i allmoge stil. Vi kunde se denna trend skymta fram redan innan årsskiftet, bl.a. i Gudrun Sjödéns vackra julkollektion men även som inslag i heminrednings butiker.

En annan färgrik trend ser vi naiva mönster, mycket humor, kitsch och oväntade inslag. Det sägs att de humoristiska inslagen inom inredning och trädgård fortfarande växer sig starkare som en reaktion mot hur samhället, i ett globalt perspektiv, påverkar oss.

Vi vänder oss gärna mot något som ger snabb njutning, snabb effekt på oss, som får oss att le, skratta och för ett ögonblick glömma växthuseffekter, översvämningar och annat som vi inte heller har någon kontroll över.

Gemensam nämnare är stark färg. Jordvivorna kan med fördel användas om man vill anamma denna färgexplosion. Sätt flera stycken i en korg eller låg kruka och blanda färgerna vilt. Tillsätt konstgjorda detaljer som t.ex. naiva blommor på långa pinnar, flirtkulor i glada färger på pinnar, drinkpinnar eller färgade band med roliga mönster, och som draperas rikligt runt korg eller kruka.

Kornettblomman upplevs lite mer blygsam i jämförelse är vacker som solitär i en mindre miljö där den inte kommer bort bland annat som stjäl uppmärksamheten. Den lämpar sig bättre till en mer dämpad färgsättning där den kan förstärkas av inredningsaccenter av närliggande nyanser.

Placera den där du kan komma nära och njuta av den. I ett rum med svala färger som dessutom går mot grått är denna växt ett underbart komplement.

Läs mer:
Månadens Blomma i februari
Vivor
Kornettblomma

    

Primula
Primula

Blå primula med gul fjäril
Blå primula med gul fjäril

Kornettblomma 'Domino'
Kornettblomma 'Domino'

Kornettblomma
Kornettblomma
Foto: Blomsterfrämjandet
Mäster Grön