Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Inspiration i Februari

En tendens jag kan se tydligt är att de starkt mättade färgerna är på intåg. Oavsett om det gäller inredningsaccenter, väggar och tapet eller krukor och växter så finns en stark prägel av färg.

Från Blomsterfrämjandet

I en av de färgrika trenderna känns inspirationen hämtad ur en folkdräkt från dalarna men transformerad till ”beach08”. Man anar ett visst ursprung i hantverkstradition och detaljrikedom men detta har vävts samman med humoristiska inslag av plast och konstgjorda prydnadsdetaljer.

Mönstren påminner om kurbitsmålerier, randiga bomullstyger à la tidigt 1900-tal och vävda bonader i allmoge stil. Vi kunde se denna trend skymta fram redan innan årsskiftet, bl.a. i Gudrun Sjödéns vackra julkollektion men även som inslag i heminrednings butiker.

En annan färgrik trend ser vi naiva mönster, mycket humor, kitsch och oväntade inslag. Det sägs att de humoristiska inslagen inom inredning och trädgård fortfarande växer sig starkare som en reaktion mot hur samhället, i ett globalt perspektiv, påverkar oss.

Vi vänder oss gärna mot något som ger snabb njutning, snabb effekt på oss, som får oss att le, skratta och för ett ögonblick glömma växthuseffekter, översvämningar och annat som vi inte heller har någon kontroll över.

Gemensam nämnare är stark färg. Jordvivorna kan med fördel användas om man vill anamma denna färgexplosion. Sätt flera stycken i en korg eller låg kruka och blanda färgerna vilt. Tillsätt konstgjorda detaljer som t.ex. naiva blommor på långa pinnar, flirtkulor i glada färger på pinnar, drinkpinnar eller färgade band med roliga mönster, och som draperas rikligt runt korg eller kruka.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Kornettblomman upplevs lite mer blygsam i jämförelse är vacker som solitär i en mindre miljö där den inte kommer bort bland annat som stjäl uppmärksamheten. Den lämpar sig bättre till en mer dämpad färgsättning där den kan förstärkas av inredningsaccenter av närliggande nyanser.

Placera den där du kan komma nära och njuta av den. I ett rum med svala färger som dessutom går mot grått är denna växt ett underbart komplement.

Läs mer:
Månadens Blomma i februari
Vivor
Kornettblomma


Primula


Blå primula med gul fjäril


Kornettblomma 'Domino'


Kornettblomma
Foto: Blomsterfrämjandet
Mäster Grön

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB