Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Höstlöksnyheter

Varje år kommer lökfirmorna med ett antal nyheter, särskilt bland tulpanerna. Men de gamla favoriterna finns också kvar, så det är bara att välja efter tycke och smak.

Nya tulpaner

Ny tulpan från Weibulls är 'Lady Montgomery', en iögonfallande, senblommande skönhet, som bjuder på en underbar färgprakt med sina kärleksröda, välfyllda blommor.

En annan läcker tulpan från Weibulls är 'Denise', en spektakulär, bägarformad triumftulpan med dekorativt, blått öga i den vita grundfärgen, som går över i rött.

Tulpankollektionen 'Easter Basket' är en påsksymfoni av tulpaner i en fin färgkombination. Den purpurröda 'Attila' (Triumph-gruppen) utgör basen i kompositionen. Han ackompanjeras av den graciösa, vita 'Purissima' (Fosteriana-gruppen) och undersköna 'Salmon Impression' (Darwinhybrid-gruppen) i läckert laxrosa. Verket fullbordas med de ovanliga grönbandade vita blommorna från 'Spring Green' (Viridiflora-gruppen). Passar förutom i rabatten, att planteras i krukor och urnor och är också bra som snittblommor.
Lord Nelson

Tulipa gesneriana 'Candy Prince' har utsökta, ljuslila blommor med ett svagt silverskimmer. Tillhör de tidigast blommande tulpanerna.
Lord Nelson

Liljetulpan, Tulipa gesneriana 'Yonina' är en tulpan för finsmakaren. Stora, liljelika blommor i körsbärsröda nyanser och med elfenbensvita till blekrosa kanter på blombladen. Den blommar sent och de år då våren är kylig, kan de blomma långt in i juni.
Lord Nelson

Botanisk tulpan, Tulipa humilis 'Little Star' är ljuvt pastellgul med bruna schatteringar, bara 15 cm hög. Blommar tidigt, april-maj.
Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik

Flerblommig, dubbel tulpan, Tulipa 'Double Toronto' tillhör Greigii-gruppen. Färgen är ljusröd med rosa ton och höjden bara ca. 10 cm. Blommar i april-maj och passar bra till stenparti och kruka.
Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik

Nya narcisser

Småkronig narciss, Narcissus 'Mint Julep' liknar en gammaldags poetnarciss men har mörkt grön mitt och limegröna strimmor och bikrona. Blommar i april-maj och blir ca 40 cm hög.
Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik

Cyklamennarciss, Narcissus 'Peeping Tom' är ljusgul med lång trumpet. Passar utmärkt till förvildning.
Weibulls

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Nya Allium

Jättelök, Allium stipitatum 'Mount Everest' är en praktfull jättelök med klotrunda, krämvita blomsamlingar likt svävande snöbollar drygt 1 m uppe i luften. De dekorativa bollarna, som består av små stjärnlika blommor, blir ca 15 cm i diameter. Härlig uppstickare i blandade rabatter. Plantera gärna 5-10 st i en grupp för maximal effekt. Extra plus för att den anses vara rådjurssäker!
Lord Nelson

Stor stjärnlök, Ornithogalummagnum 'Ornithogalum Magnum' är en 80 cm hög lök med vita, stjärnformade blommor i en pyramidformad klase. Knopparna öppnar sig successivt, så det blir en lång blomningstid. Mycket väl lämpad för odling i kruka.
Lord Nelson

Fyrverkerilök, Allium vineale 'Forelock' är en kul nyhet med tofsiga, violetta bollar. Höjden blir ca. 70 cm och den blommar i maj-juni.
Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik

Diverse andra löknyheter

Nunneört, Corydalis 'Beth Evans' är förförisk och ljuvlig. Den blommar tidigt med skira, rosa blommor. Passar bra t.ex. som sällskap till julrosor och andra smålökar.
Weibulls

En något ovanlig kombination, 'Early Sunshine', erbjuder Lord Nelson: tulpan & krokus. Blandningen innehåller krokusar i olika sorter: 'Jeanne d´Arc', 'King of the Striped', 'Flower Record' och en gul krokus, som tillsammans med den tidigblommande knallröda tulpanen 'Showwinner' bildar en tidig, färgglad kollektion. Passar att planteras under träd och buskar, i rabatter och i en stor kruka.

Hyacint, Hyacinthus orientalis 'Splendid Cornelia' är en fantastisk hyacint i en ljuslila färg som känns väldigt fräsch och annorlunda. Sorten är inte anpassad för drivning i kruka till julen utan ska planteras utomhus för att bilda ett väldoftande och uppseendeväckande inslag i vårrabatten.
Lord Nelson

Persisk pärlhyacint, Muscari aucheri 'Ocean Magic' är ljuvligt himmelsblå med blekblåa toppar. Blommar i april-maj.
Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik

Köpställen:
Weibulls lökar säljs allmänt i trädgårdsbutikerna i hela landet.
Detsamma gäller för Bröderna Nelsons sortiment, med varumärket Lord Nelson.
Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik i Lund säljer även per post och har många olika lökleverantörers sortiment.

Vi säljer också olika sorters lökar per post här på Odla.nu se här: http://butik.odla.nu/kampanjer/hl/

Läs mer: Höstlök


Tulpan 'Lady Montgomery'


Tulipa gesneriana 'Candy Prince'


Liljetulpan, Tulipa gesneriana 'Yonina'


Flerblommig, dubbel tulpan, Tulipa 'Double Toronto'


Småkronig narciss, Narcissus 'Mint Julep'


Fyrverkerilök, Allium vineale 'Forelock'


Nunneört, Corydalis 'Beth Evans'


Hyacint, Hyacinthus orientalis 'Splendid Cornelia'


Persisk pärlhyacint, Muscari aucheri 'Ocean Magic'
Foto: Lökleverantörernas egna bilder

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB