Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gourmetträdgården

Lena Israelsson är välkänd för alla oss som gillar att läsa om köksväxter. Hon har skrivit flera böcker som tar upp denna mycket aktuella trend, och hennes nya bok, Gourmetträdgården, handlar bland annat om hennes egna favoriter bland köksväxterna och om gamla, kanske lite bortglömda, skatter i köksträdgården.

Av Sylvia Svensson

Gourmetträdgården

#Köksväxterna som smakar bäst#

Text och bild: Lena Israelsson Bonnier Fakta 2013, ISBN 9789174242416

I sin nya bok Gourmetträdgården, med undertiteln Köksväxterna som smakar bäst, berättar Lena Israelsson om de köksväxter som hon tycker smakar bäst, hur de odlas och används, och hon tar upp många äldre köksväxter som hamnat i skymundan av sina hårt förädlade men smakfattigare släktingar.

Via kokbönan Signe och potatis- och piplök, dessa urgamla svenska kulturväxter, går vi genom Lenas ledsagning vidare till den praktfulla italienska svartkålen och den spanska, smakrika körveln. Hon berättar om hur hon blev bladfrälst och tycker att vi ska utöka vårt bestånd av bladgrönt med asiatiska grönsaker, chilipeppar, bladsarepta och grön bladmynta.

Inte heller efterrättsälskarna blir utan läsning: här berättas om kvitten, havtorn och blåbär och vad du kan göra av dem.

Vinrankan har också fått ett eget läckert kapitel.

Kapitlen inleds med en personlig betraktelse kring varje köksväxt utifrån Lenas egna odlingar och matupplevelser, och alla kapitel innehåller odlingsråd och recept.

Det läckra tomatkapitlet i början av boken uppmanar oss att gå på tomatprovningar i stil med vinprovningar. Lena Israelsson berättar också om sina egna och andras odlingstester och om favoriterna bland tomater, gurkor, sallater, rödbetor med mera.

Vi ska inte bara odla växterna, vi ska odla gourmetjord också, och i Gourmetträdgården får vi recept på en bördig matjord som köksväxterna trivs i.

Boken är illustrerad med Lena Israelssons egna härliga fotografier, många från hennes eget köksland. Bilderna inspirerar oss att börja odla själva och visar hur vackert ett grönsaksland kan vara!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB