Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gör egen äppelchutney

Har du gott om äpplen, kanske en stor sats äppelchutney till vinterns fläskfilé- eller kycklingsrätter skulle vara en god idé!

Av Sylvia Svensson

Visst vore det underbart med en sommardoftande äppelchutney till vinterns stekar? Det är inte svårt att åstadkomma, det kräver bara lite arbete med att skala och hacka äpplen och grönsaker.

Det här behöver du för 1 kg äpplen (receptet kan lätt fördubblas eller till och med tredubblas):

2 st gula lökar

Lökar
Höstlökar
Handla nu

1-2 st röda chilifrukter 2 tsk curry 2 tsk ingefära 1 tsk kanel 2 dl ättika, 12% 4 dl socker 1 dl russin Matolja till stekning

  • Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  • Finhacka löken samt skiva chilin fint och tunt (tag eventuellt bort fröna för mildare smak). Blanda löken och chilin med de torkade kryddorna. Fräs blandningen på låg värme i olja tills löken har mjuknat men ej fått färg.
  • Lägg över i en gryta och tillsätt äppelbitarna, ättika, socker och russin och låt puttra cirka 30 minuter. Smaka av och tillsätt mer socker eller ättika om det behövs.
  • Häll i väl rengjorda glasburkar och förslut genast. En tjusig etikett kanske också vore kul!

Källa: Tommy Myllymäki

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB