Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Frönyheter

Frönyheter på blomsidan

Nicotiana alata 'Perfume Deep Purple' är en blomstertobak i en helt ny, unik färg med mörkt purpurfärgade blommor. Väldoftande, speciellt på kvällen. Passar fint i rabatten eller i större krukor på terrass eller balkong.
Weibulls, Bröderna Nelson, Rara Växter

Odling: Så inomhus i såjord i mars - april. Så mycket grunt. Gror efter 7-14 dagar vid 20-24 grader. Plantera om i krukor med plantjord och sätt ut på växtplatsen när risken för nattfrost är över. Blomning: juli - september. Höjd: 50 cm. Sol eller halvskugga.

Afrikansk jungfru, Nigella papillosa 'Musical Prelude' är en blandning av vita och klarblåa sorter, båda med vinröda ståndare. Kan direktsås och fröställningarna är mycket dekorativa torkväxter.
LFT

Vallmo, Papaver orientalis 'Fruit Punch' är en världsnyhet från T&M. Unik färgblandning med "fruktiga" färger: röda, rosa, ljusorange och plommonlila. Blir 60-70 cm höga och kan sås direkt på växtplatsen på våren. Blommar året efter sådd.
T&M

Papaver paeoniflorum 'Flemish Antique' är en pionvallmo med ljuvliga, dubbla blommor i ljusrött med gräddvitt botten. Kulturarvssort. Frökapslarna går fint att torka och använda i eternellarrangemang.
Hammenhögs, Impecta

Pionvallmon Papaver paeoniflorum 'Purple Paeony' är ljuvlig med helt fyllda, något gråtonade, plommonlila blommor. Blir ca 90 cm hög.
Rara Växter

Liknande föregående är 'Purple Passion' från LFT och PoD. Här är blommorna mörkt rosa, tonande mot purpur.

Årets kornvallmonyhet heter Papaver rhoeas 'Love Affair' och är en blandning av halvdubbla, ofta tvåfärgade sorter i den rosa-röda färgskalan. Säkert helt underbar i stora fält!
Suttons, LFT

Odling: De ettåriga vallmona sås tunt och grunt direkt ut på växtplatsen i april-maj. Gror efter 7-14 dagar beroende på temperatur. Vallmo självsår sig gärna och återkommer år från år. Blomning: juli-augusti. Höjd: 80-90 cm. Sol.

Förra årets nyhet var pärlhirsen Pennisetum 'Purple Majesty'. I år kommer en ny F1-sort med mer färgglada blad på en något lägre planta, Pennisetum glaucum 'Jester'. Fin till soliga rabatter och även till stora urnor.
Mr. Fothergills

Odling: Förkultiveras i januari-mars, utplanteras när frostrisken är förbi. 100 cm.

Petunia, Petunia x hybrida 'Frillytunia Burgundy' är en ny F1-sort. Kul och annorlunda med charmigt rufsiga blommor. Kompakt växtsätt som passar för balkong och krukor, men är även fin i rabatten. Tacksam och rikblommande.
Weibulls

'Double Red Pirouette' från Mr. Forhergills är en dubbel, rufsig sort med röd/vita blommor.

'Purple Lady' är en enkelblommande, hängande sort med djupt purpurfärgade blommor med svart svalg.
Mr. Fothergills, LFT

En tjusig, väl sammansatt färgblandning av hängande sorter heter 'Tumble Tune'.
Mr. Fothergills, LFT

En verkligt fräsch nyhet är den buskiga sorten 'Celebrity Frost'. Den har hallonröda blommor omgivna av en bred, vit kant.
PoD

'Flambe Cascade' är en halvhängande sort för amplar och blomlådor. Färgspektrum i gammalrosa, gult, laxrosa och vitt. 30-40 cm hög.
Impecta

Odling: Så inomhus i såjord i mars - april. Täck inte fröerna utan duscha försiktigt vatten över sådden. Gror efter 5-10 dagar vid 18-20 grader. Blomning: juni - september. Höjd: 25 - 30 cm. Sol.

Praktbrunört, Prunella grandiflora 'Freelander' är en perenna växt som kan hinna blomma samma sommar om man sår i januari-februari. Denna är en färgblandning med rosa, violetta och vita sorter. Passar som marktäckare och som kantväxt. Bra fjärils- och biväxt. Sol.
Mr Fothergill's, Rara Växter

Salvia farinacea 'Evolution' är en utsökt vacker daggsalvia i en helt ny färg, blommorna på de gracila axen är läckert mörkvioletta. Även stjälkarna är mörkvioletta. Lågväxande och väl förgrenad. Vinnare av guldmedalj i All America Selection och kvalitetsmärkt av Fleuroselect. Höjd 40 cm.
Rara Växter

Salvia pratensis 'Rose Rhapsody' är en perenn växt som med tidig sådd i januari-februari. kan hinna blomma samma år. Rosa blommor på greniga stjälkar över vintergröna rosetter. 90 cm hög.
Mr. Fothergills

<< Föregående sida

Nästa sida >>


Blomstertobak
Nicotiana alata
'Perfume Deep Purple'


Afrikansk jungfru
Nigella papillosa
'Musical Prelude'


Pionvallmo
Papaver paeoniflorum
'Purple Paeony'


Pionvallmo
Papaver paeoniflorum
'Purple Passion'


Pärlhirs
Pennisetum glaucum
'Jester'


Petunia
Petunia x hybrida
'Frillytunia Burgundy'


Daggsalvia
Salvia farinacea
'Evolution'
Foto: De olika fröfirmornas egna bilder

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB