Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Impectas frönyheter

Impecta som har Sveriges största sortiment, med över 1500 olika sorter, har i år 86 nyheter. Här presenterar vi några vi valt ut, men på Impectas hemsida finns alla i utförligare beskrivningar.

Till skillnad från de flesta andra företag säljer de också fröer till krukväxter, buskar och träd. Solblomsranka och Blåklocketräd är två vackra krukväxter man kan beställa fröer till.

Sibiriskt Korkträd och Silverlind är två nyheter bland träden som verkar spännande. Korkträdets bark används till korktillverkning. Silverlindens blad har vitullig undersida och mörkgrön översida.

De flesta av årets nyheter finns bland prydnadsväxterna och där finns många intressanta sorter att välja mellan.

Bland de ettåriga blommorna tycker jag att jätteklinten "Aloha Blanca" och Trumpetblomman "Chocolate Royale F1" ser intressanta ut. Där finns förstås många fler att välja bland, men detta var två jag fastnade för.

Bland perennerna har jag valt ut Kalifornisk Trädvallmo, Guldakleja och Ängsnäva som jag tycker har väldigt vackra blommor. Eftersom vi inte kan publicera hela katalogen här fick jag nöja mig med dessa.

Även grönsaksnyheterna är många men jag har nöjt mig med att presentera tre här. Suyo Long är en mycket trevlig frilandsgurka som jag odlade förra året. Då var den förbjuden men numera är den tillåten och är en av nyheterna hos Impecta. Paprikan "Tequila F1" har en härlig, blåviolett färg och jag skulle kunna odla den bara därför.

Som de flesta fröfirmor har Impecta olika asiatiska grönsaker att välja bland. Munchen Bier är en sorts rädisa där man använder fröbaljorna och inte roten. De blir ganska peppriga i smaken och inte särskilt stora, men i gengäld blir de väldigt många. Jag hade tre plantor förra året, men det hade räckt bra med en.


Silverlind


Jätteklint


Trumpetblomma


Ängsnäva

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB