Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Frönyheter

Frönyheter på blomsidan

Rävsvansar har kommit för att stanna i våra sommarrabatter. Nya roliga sorter kommer varje år. Amaranthus 'Velvet Curtains' är en upprätt sort med vinröda spiror. Även bladen är vinröda! Hela 150 cm hög!
Mr. Fothergills, LFT

Odling: Förkultiveras mars-april, planteras ut när risken för nattfrost är förbi.

Lejongap brukar många vilja ha varje sommar och det är ju roligt att pröva nya sorter.

Antirrhinum majus 'Frosted Dawn' har marmorerade blad i kontrast till mjukt rosa blommor. Mycket dekorativt. Skär av vissna blommor, så förgrenar sig plantan och en andra blomning kan komma igång.
Hammenhögs

'Opus Appleblossom' är en läcker "silvervit" sort med orange till rosafärgade nyanser. Mycket läcker! Hög, kraftig stjälk.
PoD

Odling: Så inomhus i såjord i mars-april. Täck inte fröerna utan tryck till dem mot jorden och duscha vatten över sådden. Gror efter 7-21 dagar vid ca 20 grader. Höjd: 20-25 cm.
Gillar sol, men går även i halvskugga.

Astrar har väl sett ganska likadana ut i "alla" år. Alltså med mer eller mindre dubbla strålblommor i den mildare färgskalan. Men nu kommer Bröderna Nelson, med varumärket Lord Nelson, med en aster som inte ser ut som de brukar. Nyheten heter Aster 'Hulk' och har egentligen inga blomblad alls, utan de har förvandlats till fler gröna skyddsblad. Den stora disken lyser i mitten i olika gula nyanser.
Bröderna Nelson

Aster 'Cool' däremot är en mer traditionell, dubbel aster. Här i en ljust sval nyans, blålila, dubbla blommor med ljusare lila mitt.
LFT

Odling: Jag brukar så astrar i början på mars och skola om när de är hanterbara. Planteras på växtplatsen när risken för nattfrost är förbi. Sol.

Ringblommor är ett måste för många i sommarträdgården. I år kommer en riktigt lysande nyhet, Calendula 'Neon'. Den har orangegula, spetsiga blomblad som dessutom är kantade med rött! Kan direktsås. Sol.

LFT, Rara Växter

Blåklint hör också till de vanligaste sommarblommorna. Här kommer nu en turkisk blåklint, Centaurea cyanoides 'Blue Carpet' som har ett utbrett växtsätt som gör att den passar utmärkt hängande i ampel eller som marktäckare. Lättodlad och blommar tacksamt.
Hammenhögs

Odling: Förkultiveras någon vecka eller direktsås i april-maj, gror efter 7-21 dagar vid 20 grader. Blommar i juli-augusti. Höjd 10-20 cm. Sol.

Stor vaxblomma har vi ju också sett förut. Men här kommer en ny sort, Cerinthe major 'Kiwi Blue' som kan ge exotiskt inslag i rabatten. Något tjocka blad i grå-grönt och purpurblå blomansamlingar. Blommar hela sommaren. Fin till snitt.
Hammenhögs

Odling: Så inomhus i såjord i mars-april. Mylla fröet 1 cm. Gror efter 10-14 dagar vid 15 grader. Sätt inte ut på växtplatsen förrän risken för nattfrost är över. Blommar i juni-augusti. Höjd: 70 cm. Sol eller halvskugga.

Clarkia, Clarkia speciosa 'Pink Buttercups' är en annorlunda och ny sort. Lättodlad för rabatt eller som marktäckare. Rikligt bladverk och mängder av blommor.
Weibulls

Odling: Så direkt ut på växtplatsen. Så tunt och grunt. Gror efter 8-12 dagar beroende på temperatur. Direktsådd: april - maj. Blomning: augusti - september. Höjd 45 cm. Sol eller halvskugga.

Vore en frösådd klematis något, när den dessutom kan blomma samma sommar vid tidig sådd? Här kommer en nyhet, Clematis 'Korean Beauty', som har ljusgula, klockformade blommor med mörka ståndare. Fin lian att klättra i staket, pergolor och i buskar! Förkultivera februari-april, sätt ut när nattfrosten är förbi.
Mr. Fothergills, LFT

<< Föregående sida

Nästa sida >>


Rävsvans, Amaranthus'Velvet Curtains'


Aster 'Cool'


Ringblomma, Calendula'Neon'


Blåklint
Centaurea cyanoides'Blue Carpet'


Stor vaxblomma, Cerinthe major
'Kiwi Blue'


Clarkia speciosa
'Pink Buttercups'


Clematis
'Korean Beauty'
Foto: De olika fröfirmornas egna bilder

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB