Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Frönyheter

Frönyheter på blomsidan

Gomphocarpus physocarpus 'Hairy Balls', som saknar svenskt namn, på engelska kallas den Swan Plant. Den är en annorlunda, snabbväxande planta med oansenliga blommor, senare bildas de vackra gröna taggiga fröhusen. Mycket dekorativ i rabatten och buketten. Toppa plantorna så grenar de sig. Plantorna blir fleråriga om de övervintras frostfritt. Blommar juni-september. Trivs bäst i full sol. Höjd 150 cm.
Rara Växter

Vi har ju varit vana vid att solbrud, Helenium, är flerårig. Här kommer nu en ettårig sommarsolbrud, H. amarum 'Gold Field'. Den är lättodlad och blommar oavbrutet hela sommaren. Fin i rabatt eller krukor. Trivs bra även i torra lägen.
Weibulls

Odling: Så inomhus i såjord i mars - april. Gror efter 2-3 veckor vid 20 grader. Avhärda genom att låta dem stå ute dagtid. Planteras på växtplatsen när risken för nattfrost är över. Blomning: juli - september. Höjd 50 cm. Sol.

Vi är många som älskar solrosor och nya sorter vill vi ju gärna pröva! Så vi blir inte besvikna i år heller, för det kommer nya från många håll.

Helianthus annuus 'Pro Cut Peach' från Weibulls är pollenfri och passar bra till snitt. Den har en ny aprikosgul nyans. Stabila stjälkar utan förgrening, de blir 150-170 cm höga.
Weibulls

'Stella Gold' har ett unikt utseende, där blombladen är smala strålar som sitter runt den mörka mitten. Stabila stjälkar utan förgrening. Pollenfri, passar utmärkt till snitt.
Hammenhögs

'Baby Face' är en låg, grenad solros med gula enkla blommor och brun disk. Passar bra i kruka.
LFT

'Magic Roundabout' är en ny F1-hybrid med flerstammiga, 180 cm höga plantor med tvåfärgade blommor i rödorange och gula nyanser. Fin till snitt.
Mr. Fothergills, LFT

'Kong', ytterligare en ny F1-hybrid. Kanske den högsta av flerstammiga solrosor, upp till 4,2 m!. Längre blomningsperiod än andra "jättar". Gula halvdubbla blommor med brun disk.
Mr Fothergill's, LFT

'Waooh!' Verkligt annorlunda nyhet. Lågvuxen solros med mycket dekorativt mörkgrönt bladverk. Plantorna är väl förgrenade och får mängder av guldgula solrosor med svart mitt som alla kommer i toppen av plantan. Perfekta att skapa en solroshäck av, plantavståndet ska då vara 20 cm. Höjd 90 cm.
Rara Växter

'Harlequin' är en exklusiv blandning av tvåfärgade medelstora blommor på flerstammiga plantor. Höjd 120-150 cm.
T&M

Helianthus debilis 'Italian Green Heart' är en miniatyrsolros. Exklusiv nyhet med läckert krämvita, svagt limegröna blommor, har dessutom en fräscht limegrön mitt. Höjd 140 cm.
Rara Växter

'Key Lime Pie' har små, gullvivegula blomblad och limegrön disk. Höjd 120 cm.
T&M

'Paquito Colorado' är en helt ny typ av låg solros med väl förgrenade plantor som ger många blommor per planta. Prisbelönad av Fleuroselect. Blommorna är mörkt brunröda med lysande gula spetsar ytterst på kronbladen. Passar mycket bra för odling i kruka, blommar redan 60 dagar efter sådd. Höjd 50 cm.
Rara Växter

Odling: Solrosor kan sås inomhus i såjord i maj eller direkt ut på växtplatsen i maj-juni. Mylla fröna 1-2 cm. Gror efter 7-14 dagar vid 15-20 grader. De inomhussådda planteras om i krukor med plantjord och sätts inte ut på växtplatsen förrän risken för nattfrost är över.

<< Föregående sida

Nästa sida >>


Gomphocarpus physocarpus
'Hairy Balls'


Helianthus annuus
'Stella Gold'


Helianthus annuus
'Baby Face'


Helianthus annuus
'Kong'


Helianthus debilis
'Italian Green Heart'
Foto: De olika fröfirmornas egna bilder

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB