Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Din personligt röda nyans

Lüschers färgtest säger mycket om din personlighet

Alla röda färger är inte de samma. I naturen finns många olika nyanser av rött. Samma gäller för julstjärnor. Det finns en passande röd för varje temperament och varje sinnesstämning. Den färg du väljer är alltid den färg som bidrar till din egen känsla av harmoni.

Vilken nyans av röd är din personliga julstjärneröd? Och vad säger det om din personlighet? Gör det "röda testet" framtaget av den välrenommerade schweiziska färgpsykologen Professor Dr. Max Lüscher. Testet kommer att tala om vilken röd nyans som är den rätta för dig!

Det "röda testet" är en del av det världskända Lüscher Colour Diagnostic, vilket har blivit en milstolpe i modern personlighetsforskning. Testet används i flera länder världen över vid efterforskningar, läkarvetenskap och mänsklig beteendeforskning samt vid reklam och produkt design.

Professor Lüscher föddes i Basel 1923 och började forska och utveckla sin psykologiska färgtest 1947. Med hjälp av utvalda färger och färgkombinationer kan man fastställa en persons fysiska och psykologiska tillstånd och få insikt i tjugotre olika definierade varianter av personlighet.

Gör det röda testet!
Ta en titt på de fyra olika röda nyanserna och bestämt spontant: Vilken röd nyans tycker du bäst om? Fundera inte så länge och försök inte att föreställa dig färgerna på kläder eller heminredning. Färgytorna finns här.

Resultatet hittar du längre ner på sidan.

Denna variant av testet får inte förväxlas med det professionella Lüscher testet; i originalet är färgerna annorlunda. Detta korta test ger endast en antydan om din nuvarande sinnesstämning.

© *Copyright 2006 by Lüscher Diagnostics
Mühlestiegstr. 29, CH-4125 Riehen/Basel*

Resultat - röda testet

1.
Du föredrar den brunröda nyansen framför de andra röda. När mjuk, varm brun tillförs till livligt, ljusrött blir resultatet en lugn situation. Aktiviteten hos den ljusröda blir medelmåttlig och avtagande.

Det brunröda visar på en önskan/en åtrå efter en fridfull lugn hemtrevlighet.

Diskussioner och kontroverser undviks så gott det går.

Ge efter för ditt behov av lugn och tysthet, men undvik inte de diskussioner som behövs för att ge lösningar på problem.

2.
Din personliga favorit bland de röda nyanserna är den blåaktiga. I denna röda nyans är den kraftfulla energin hos den ljusröda dämpad, reducerad och hålls under kontroll.

Den rödblåaktiga nyansen står för kontrollerad styrka. Denna ton används vid all kommunikation om värdighet, kompetens och styrka.

3.
Du föredrar ljusrött framför alla andra nyanser. Ljusrött är den optimala inkarnationen av hälsa, styrka och spontant joie de vivre.

Ljusrött står för energi och vitalitet, för aktivitet och livlig äventyrslystnad. De som gillar denna kraftfulla, energiska nyans av rött ser sig själva som starka och är väldigt självsäkra.

4.
Din personliga favoritnyans är den rödgula. Bland alla färger är orange-rött den färg som uttrycker en önskan om oberoende och möjligheten att kunna göra precis vad du vill.

Människor som föredrar denna färg ska se till att deras önskan om oberoende och frihet inte påverkar deras professionella verksamhet. Det finns en fara i om det primära målet blir negligerat till fördel för många olika aktiviteter.

Viktigt: För din inre balans, se till att regelbundet slappna av.

Läs mer:
Julstjärnor - en favorit lätt att tycka om
Här finns bakgrundsinformation såsom skötselråd, placeringstips och blandad information om julstjärnor.
Färgkarta till Lüschers färgtest
Här finns färgkartan med de 4 olika röda nyanserna som tillhör Lüschers färgtest. Testet kommer att tala om vilken röd nyans som är den rätta för dig!
Oemotståndligt röd
Världen är full av färger och den mest färgrika av dem alla är röd. Röd står för energi, aktivitet och glädje. Rött är oemotståndligt. Detsamma gäller för julstjärnan.


Enkelt men effektfull är den traditionella julstjärnan. Arrangerad i en rusitk kruka och dekorerad med julpynt passar den in i alla hem.


Arrangera dina julstjärnor i en grupp om tre och dekorera med guldsprayade kvistar.


Helt oemotståndlig är den lilla flickan som med en mini-julstjärna med veckade blad önskar en fridfull jul.


En bordsdekoration med röda julstjärnor visar stolt upp en personlig stil. Plantera stjärnorna tätt i en vacker kruka. Matcha med vintergröna kvistar och personligt julpynt.


Röda julstjärnor i höga, blanka röda keramikkrukor blir en livfull dekoration.


Fynda på loppmarknader, i källare och i vindsutrymmen. Här har gamla bakformar fyllts med klart röda julstjärnor och färgglada dekorationer som rödkindade äpplen, små påsar i sammet, nypon och ljus.
Foto: Blomsterfrämjandet / SfE

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB