Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Den rådjursfria trädgården

Rådjur är ett problem för många trädgårdsägare. Först äter de upp alla tulpanerna för att sedan återvända och äta upp rosenknopparna.

"Den rådjursfria trädgården" heter en bok, skriven av Björn Vinberg, som kan ge många tips till den drabbade. Utöver många tips man själv kan tillämpa, finns det även beskrivet hur man gör för att jaga rådjur. Något som kan locka nog så mycket när man finner rådjuren betande i trädgården, men som kanske är lite väl drastiskt många gånger. Dessutom är det förbjudet. Däremot kan man begära kommunal hjälp om man drabbas. Något som kan vara aktuellt i Stockholm och vissa andra tätorter. Har man trots allt skjutit ett rådjur så finns det även några tillagningsrecept i boken.

Något som gör boken rolig att läsa är alla citat och anekdoter som finns i riklig mängd. Dessutom finns det några små läsvärda berättelser och en redogörelse för rådjurets historia. Det mest matnyttiga i boken är alla de tips man kan prova för att få ha trädgården i fred. Alltifrån att sätta upp elstängsel till att skrämma bort rådjuren med ljud och olika luktblandningar. Det allra enklaste sättet att få ha växterna i fred är kanske ändå att plantera någon av de 114 rådjurssäkra växterna som beskrivs i boken. Då ska man väl i alla fall få ha växterna i fred!

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Den rådjursfria trädgården
  Titel:
Den rådjursfria trädgården
Författare:
Björn Vinberg
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Cordia
Utgivningsår:
1997
ISBN:
917085176X

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB