Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bokmässan 2012

Bokmässan 2012 i Göteborg pågår under tiden 27–30 september. I år är temat Norden vilket märks tydligt i seminarier, på scener och i montrar under mässan. I år är det 932 utställare på plats, och det finns hela 3 338 programpunkter med nästan 2 400 medverkande så alla kan hitta något som passar.

Av Sylvia och Bernt Svensson

För oss trädgårdsmänniskor är säkert avdelningen för Mat & Trädgård, som även i år arrangeras på mässhallens andra våning, den mest intressanta. I likhet med tidigare bokmässor har man lagt stor möda på att skapa en vacker oas med mycket grönt och skönt att trivas bland.

Odla så in i Norden

Det är studiecirkeln Kulturen från Studiefrämjandet som med detta vill illustrera den stora odlarglädjen som finns i Norden. De har i samarbete med bonden Mikael Jidenholm från Ugglarp i Halland byggt den vackra idéträdgården Odla så in i Norden som är en färgsprakande skördefest. Massor av vackra grönsaker och frukt samt lådor med småplantor av olika grönsaker och kryddor bildade en labyrint runt ett vackert centerarrangemang, och i bakgrunden var hela väggen täckt av en fotoväv föreställande en gammal lagårdsvägg.

Årets trädgårdsbok Stockholms Gartnersällskap nominerar sedan 2003 Årets trädgårdsbok. Man vill uppmärksamma den breda utgivningen och lyfta fram trädgårdsböcker av god kvalitet som de flesta förlag numera ger ut, och det sker i samarbete med FritidsOdlingens Riksorganisation (FOR), som är paraplyorganisation för Riksförbundet Svensk Trädgård, Koloniträdgårdsförbundet och ytterligare tolv föreningar inom fritidsodlingen.

Inomhusodling
Inomhusodling
Inomhusodling

Besökarna på Bok & Bibliotek i Göteborg kan rösta på sin favorit av 2012 års tio kandidater. Röstningen fortsätter på Nordiska Trädgårdar på Stockholmsmässan på våren 2013. Där delas även priset för Årets trädgårdsbok ut .

#10 nominerade titlar till Årets trädgårdsbok 2012#

Trettio boktitlar har juryn tittat på och nominerat tio till Årets trädgårdsbok 2012:

Peter Korns trädgård av Peter Korn, egen utgivning Gatsmart odling av Ulrika Flodin Furås, Natur & Kultur I trädgårdsmästarens spår av Elisabeth Svalin Gunnarsson, Natur & Kultur Humlor i Sverige av Bo Mossberg, Björn Cederberg, Bonnier Fakta Chelsea Flower Show och berömda engelska trädgårdar av Agneta Ullenius, Norstedts Odlarens handbok av André Strömqvist, Norstedts Stora tulpanboken av Susanna Rosén, Norstedts Samtal i trädgården av Karin Berglund, Norstedts Ulla Hasselmarks fröbok av Ulla Hasselmark, Norstedts Växtriket: att skapa en trädgård av Lars Ring, Jan Rundgren, Bonnier Fakta

Hedersomnämnande 2012 Stockholms Gartnersällskap har beslutat att i samband med utmärkelsen Årets trädgårdsbok 2012 ge ett hedersomnämnande till boken Holger Blom – dynamisk stadsträdgårdsmästare i Stockholm. Författare: Brita Åsbrink, Carlsson Förlag.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB