Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Alocasia

Alocasia x amazonica 'Polly'

Alocasia - riktiga rysare i Halloweentider

Alocasia x amazonica 'Polly' med släktingar som bär namn som t.ex. skelettsköld, anses vara några av världens mest spektakulära gröna växter och hör verkligen hemma på en kuslig Halloweenfest i höstmörkret.

Alocasia 'Polly'

Vetenskapligt namn: Alocasia x amazonica 'Polly'

Halloweentraditionen kom till Sverige från USA på 1990-talet och det håller på att utvecklas ett svenskt Halloweenfirande kring den nya seden. Även om det framförallt är barn och ungdomar som deltar i Halloweenfirandet med spökfester och maskerat tiggeri på temat, har även vuxna kommit underfund med att Halloween är ett tillfälle att ställa till med en ryslig fest (ofta i form av maskerader med spöken, vampyrer, häxor och benrangel) i slutet av oktober eller början av november då hösten och mörkret har gjort sitt antågande.

För att det ska bli en fulländad Halloweentillställning krävs passande, lite kusliga dekorationer i form av spindelväv, imitationer av spöken och spindlar, prydnadspumpor, pumpalyktor och såklart Alocasia x amazonica 'Polly' som snittblomma eller krukväxt.

Alocasiasläktet har sitt ursprung i Sydostasien och innehåller ca 70 arter, varav endast ett fåtal finns som krukväxter på marknaden. Bladen på Alocasia x amazonica 'Polly' är mörkt gröna på ovansidan och på undersidan är de purpurfärgade. Den limevita mittnerven på bladets ovansida är mycket distinkt och sidonerverna omges av silvervita zoner.

Alocasia x amazonica 'Polly' trivs på ljusa platser men inte i direkt solljus. Den vill ha en hög luft-fuktighet, en jämn fuktighet i jorden och en rumstemperatur som ligger på minst 20ºC varmt (under vintern något svalare).

Alocasian är kanske inte den lättaste att sköta bland krukväxter men den är ett måste för växtfanatikern!

Läs mer:
En riktig rysare i Halloweentider
Släktet Alocasia
Några skötselråd på vägen...
Värt att veta om gröna växter


Alocasia i närbild


Alocasia i vas


Alocasia i skimrande kruka


Alocasia i randig kruka
Foto: Blomsterfrämjandet

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB