Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

En riktig rysare

En riktig rysare i Halloweentider Alocasia x amazonica 'Polly'

I Sverige är det sedvanligt att tända ljus på gravarna på alla helgons dag. Samtidigt håller det på att utvecklas en ny sed med ett svenskt Halloweenfirande. Denna nya sed har sina rötter i USA och kom till Sverige så sent som på 1990-talet.

Halloweenfirandet i Sverige har framförallt anammats av barn och ungdomar. Man går på maskerader och spökfester och det förekommer så kallat maskerat tiggeri- bus eller godis? (trick or treat i USA) om än i liten omfattning. Även vuxna har hakat på Halloweenfirandet och anordnar egna spök- eller Halloweenfester.

Ska du hålla en Halloweenfest för dina vänner och behöver tips på passande dekorationer till ditt hem? Då ska du välja Alocasia x amazonica 'Polly' som är en imponerande och spektakulära krukväxter och som har släktingar med namn som t.ex. skelettsköld, vilket passar väl in på maskeradtemat med spöken, vampyrer, häxor och benrangel i Halloweentider.

Alocasia x amazonica 'Polly' finns som krukväxt och som "snittblomma" och gör sig väl som bordsdekoration tillsammans med färgglada höstlöv och prydnads-pumpor. Det är framförallt de pilformade bladen som kan vara längre än 30 cm med de ljust vita bladnerverna mot en mörk bakgrund som drar till sig betraktarens ögon!

Läs mer:
Släktet Alocasia
Några skötselråd på vägen...
Värt att veta om gröna växter


Alocasia i närbild


Alocasia i vas


Alocasia i randig kruka
Foto: Blomsterfrämjandet

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB