Saffransbullar med mandelmassa (ca 40 st)
50g jäst 100 g smör 4 dl mjölk 1 dl vispgrädde 1 dl vit sirap ½ dl strösocker 250 g kesella lätt 2 påsar saffran 200 g mandelmassa 16-17 dl vetemjöl ½ tsk salt 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kardemumma 1 ägg till pensling Russin
Finfördela jästen. Smält smöret, blanda ner mjölk, grädde, sirap, socker och kesella. Stöt saffran och blanda ner i vätskan. Värm till 37 grader och häll över jästen. Riv mandelmassan och blanda ner, tillsätt mjölet och kryddorna och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 35 minuter. Baka ut till valfri form och låt jäsa 35 minuter. Pensla och grädda.
--------------------
"Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
|