Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vintern är kontrasternas tid

Vår komplexa värld gör att verkligheten kräver ständigt nya tolkningar. Vi lär oss acceptera att tillvaron är full av kontraster men vi gör allt för att styra verkligheten så att den passar oss.

Från Blomsterfrämjandet

Genom att själva använda oss av kontraster i inredningen kan vi bättre greppa det motsägelsefulla. Vi vill själva bestämma hur kontrasterna i vårt liv ska gestalta sig.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Blommor, färger och former

Tidstypiska krukväxter är rexbegonia (Begonia Rex-gruppen), cyclamen (Cyclamen persicum), fredskalla (Spathiphyllum) och kornettblomma (Streptocarpus).

Snittblommor som passar tidens ideal särskilt bra är kängurutass (Anigozanthos), stjärnlök (Ornithogalum), ranunkel (Ranunculus), ros (Rosa) och tulpan (Tulipa). Arrangemangens utseende begränsas endast av fantasin och vaser och krukor är sådana som framhäver den magiska atmosfären.

Överflöd

En allt osäkrare värld får oss att längta efter överflöd och rikedom och i inredningen försöker vi simulera överflödet genom att använda oss av guld och silver kombinerat med mörka och dramatiska färger. Det är också viktigt för oss att saker vi använder i inredningen håller hög kvalitet.

Nyckelord

I vinterns inredningstrend råder motsatsförhållandena gott/ont och ljust/mörkt. Andra nyckelord som är vägledande är magiskt, mystiskt, drömlikt, dramatiskt och förhäxande.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB