Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Kängurutass

Annorlunda och spännande. Vi har mycket att tacka Australien för. Denna spännande kontinent har berikat krukväxtsortimentet med åtskilliga precis lika spännande nyheter under årens lopp. En av dem är Anigozanthos hybrid, en annorlunda och spännande växt som faktiskt har funnits på våra breddgrader de senaste åren.

Växten har fått populärnamnet kängurutass, vilket inte är svårt att förstå eftersom blommorna har en omisskännlig likhet med känguruns tassar.

Kängurutass finns i tre färger - rosa, mörkrosa och orange - och kan användas både inomhus och utomhus.

Oavsett om kängurutass står inomhus eller utomhus trivs den bäst på en ljus plats, gärna i direkt sol. Fast det kan bli för mycket av det goda om den står i ett söderfönster i stekande sommarsol.

Om kängurutass planteras i krukor utomhus eller i en rabatt kommer blomfärgen att bli starkare än om den står inomhus. Den kommer att pryda sin plats utomhus ända tills nattfrosten kommer.

Kängurutass är en törstig växt som inte får torka ut. En plats med mycket ljus kräver riklig vattning. Växten kräver inte mycket gödning, men en vanlig blomgödning i halv dos under perioden från februari till oktober gör att den trivs ännu bättre. Blomningen sträcker sig över det mesta av året, men på vintern orkar inte den utveckla nya knoppar.


Kängurutass, Anigozanthos hybrid

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB