Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vacker & lättskött sköldpaddstuva

I naturen växer sköldpaddstuvan som undervegetation i regnskogar och därför kan denna lilla ypperliga växt klara sig alldeles utmärkt en bit in i rummet hemma hos oss.

Från Blomsterfrämjandet

Sköldpaddstuva, Callisia repens, blir fin i ytterkrukor på fot eller i små amplar där det krypande, tuvlika växtsättet kommer till sin rätt. Bladen är små och runda i en härlig olivgrön nyans och sitter tätt, tätt på korta rankor. Sköldpaddstuvan växer snabbt och måste beskäras med jämna mellanrum om man vill att den ska behålla sitt typiska växtsätt.

För bladens skull

Sköldpaddstuvan finns till försäljning i våra trädgårdsbutiker året om och numera finns det en mängd olika sorter att välja mellan. Även om bladen är små är det dessa som är i fokus. De olika sorterna skiljer sig genom att bladfärg och bladstorlek varierar. Sköldpaddstuva får räknas till bladväxterna även om den under sommaren kan blomma med små, små oansenliga vita blommor.

Lätt att trivas

Det är enkelt att få sköldpaddstuva att trivas. Växtplatsen ska inte ha skarp sol, här är det halvskugga och skugga som gäller. Låt jorden torka upp lätt mellan vattningarna.

Sköldpaddstuvan omnämns ofta när det räknas upp krukväxter som är bra för allergiker. Vill man vara riktigt säker kan eventuella blommor klippas bort så sprids det inte något pollen som kan irritera.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB