Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Uterummet

 • hemmets gröna oas

  Åke Truedsson är en välkänd guru när det gäller odling av olika grönsaker och frukter. Här har han skrivit en kärleksförklaring till uterummet. Han går grundligt till väga genom att börja från början, dvs. hur man planerar och bygger sitt uterum med de förutsättningar men har - allt från en inglasad balkong till en hel vinterträdgård. Han tar upp saker som man kanske inte kommer att tänka igenom tillräckligt i sin iver att äntligen få ett uterum, såsom den viktiga grundsättningen, vädring och ventilation och värme för vintern.

  Jord, krukor och växtskötsel är viktiga för att man skall få största möjliga glädje av sina växter. Ett helt kapitel ägnas åt dessa saker och här lämnas inte mycket åt slumpen. När och hur man gödslar är viktigt att veta, liksom hur man ordnar vintervila åt vissa växter.

  Och det är också bra att veta hur man skaffar sig ännu mer kunskaper när man väl har kommit igång och fått behov att veta ännu mer - denna lilla bok är ju, trots att den innehåller mycket kunskap, en grundbok för att komma igång.

  Ett kapitel är ägnat åt att behandla sydfrukter som man kan odla i sitt uterum. Dels sådana som tål lite frost, dels de ömtåliga som alltid måste ha några plusgrader för att överleva. Det är en mycket grundlig genomgång som ger oss kunskaper om sortval, växtsätt, jord, skötsel, förökning m.m.

  Man vill ju inte bara ha frukter och grönt utan även blommor i sitt uterum. Nästa kapitel behandlar lite mer exotiska blommande växter som man kan ha i ett uterum men som man sällan lyckas med annars.

  Även åt kryddväxter ägnas ett kapitel - man kan ju ha en färsk kryddodling i gång hela året.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Man kan också utnyttja uterummet till att dra upp sina plantor för trädgården, liksom att övervintra utplanteringsväxter.

Vad gör man om man får växter med ohyra? Här förklaras det viktiga att ha en karantän för nya växter så man kan kolla dem ett tag innan man placerar dem bland de andra växterna. Men skulle man ändå drabbas, finns här också ekologiska botemedel att läsa om.

Sista delen av boken är en månadsbok om vad som är aktuellt att göra under ett år i vinterträdgården.

Sitt lilla format till trots är denna bok sprängfylld av inspirerande, faktaspäckad läsning om uterum och dess möjligheter!

Uterummet
hemmets gröna oas
  Titel:
Uterummet
hemmets gröna oas
Författare:
Åke Truedsson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Natur och Kultur/LT´ s förlag, Gröna serien
Utgivningsår:
2002
ISBN:
91-27-35409-1

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB