Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tuffa suckulenter

Om du älskar gröna växter, men oturligt nog inte är född med fingrar i samma färg finns det goda nyheter för dig i höstens urval från de danska trädgårdsmästerierna.

Gröna krukväxter har mycket att bjuda på och passar perfekt in i dagens trender. Med sin enkla och rättframma frodighet understryker de rummets inredning och atmosfär, oavsett om du föredrar det gulliga eller det tuffa. De gröna växterna klär både en skrovlig betongkruka, sval metall och den skeva, hemgjorda korgen.

Om du är en av dem som är övertygad om att "jag tar bara kål på krukväxterna" finns det tröst att hämta. Lösningen heter suckulenter. De är frodiga och vackra - gröna och skulpturala. Och de orsakar definitivt inte stress.

Det praktiska med suckulenterna är att de lagrar vatten i sina köttiga blad och tar därför inte skada av att torka ut mellan vattningarna. De mår faktiskt bäst av att bli bortglömda för rötter som står och badar är det absolut värsta för suckulenterna.

Senecio stapelia 'Nevada' är en tuff och skulptural suckulent med uppåtväxande gröna skott som slinker in mellan varandra när de spirar. Den kan blomma med röda, tistelliknande blommor, men odlas först och främst på grund av sitt särpräglade växtsätt. Den tar absolut inte skada av att torka ut mellan vattningarna och bör stå på en ljus plats, men inte i direkt sol.

Callisia navicularis 'Gobi' hör till de gulliga suckulenterna med sitt myller av små, hjärtformade, gröna blad som sitter mycket tätt på de slingrande skotten. Ställ den på en ljus plats, men inte i direkt sol, och låt den gärna torka ut lätt innan du vattnar den igen.

Crassula hybriderna 'Namib', 'Sahara' och 'Sinai' är frodiga bladväxter med suckulenta blad som ser till att de överlever även om du är bortrest några veckor eller bara glömmer att vattna dem.

När den mörka årstiden närmar sig tar de gröna växterna med sig naturen in i hemmet och lyfter stämningen på bästa sätt. Ställ dem överallt i hemmet. Som dekorationer i små tablåer blir de spännande, gröna skulpturer och om du sätter ihop många exemplar får du en snygg helhet med ett eget uttryck.


Tuffa suckulenter


Suckulent-mix

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB