Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rosenrosett

Rosenrosett - en robust skönhet

Den vackra rosenrosetten är den perfekta växten för dig som inte är försedd med gröna fingrar. Du ska helst glömma bort den för den trivs bäst om den får torka ut mellan vattningarna. Fast det kan vara svårt för den drar blickarna till sig...

Suckulenter har anpassat sig till extrema livsvillkor som torka, stekande sol och näringsfattig jord. Med växtrikets mått mätt är livsvillkoren i ett vanligt vardagsrum faktiskt ganska extrema. Temperaturen är alltid hög, luften är snustorr och ofta är vattentillförseln slumpmässig. Det är förhållanden som innebär att många krukväxter ställer krav på att ägaren har gröna fingrar och de behöver lite omsorg för att trivas i hemmet. Det gäller inte för suckulenterna som trivs alldeles utmärkt med temperaturen och faktiskt fördrar att glömmas bort ibland mellan vattningarna.

Den vackra rosenrosetten, som heter Graptopetalum bellum eller Tacitus bellus på latin, är en robust suckulent trots sitt bedårande yttre. Den kommer från bergsområden i Mexiko där livsvillkoren är ovanligt tuffa. Därför är rosenrosett en överlevare - även i vardagsrummet. Den tål att torka ut helt och ska helst inte vattnas förrän blomjorden är alldeles torr. Ge den lite gödning en gång i månaden från mars till oktober. Resten av året behöver den ingen gödning. Den är verkligen något för dig som inte har gröna fingrar.

I gengäld är suckulenten otroligt vacker och passar perfekt i dagens inredningstrender som hyllar skulpturala former, grafiska strukturer och kontrastrika färgkombinationer. Rosenrosett har allt. Ett enda exemplar i en enkel skål är både vackert och stramt. En hel rad i likadana glas eller krukor är skulpturalt och spektakulärt.

De spetsiga, trekantiga bladen bildar en regelbunden, silvergrå rosett som är så perfekt att det är svårt att begripa att naturen har skapat den helt utan hjälp. En vacker och grafiskt enkel levande skulptur till dig från naturen. Blomstänglarna skjuter upp från rosettens mitt med en bedårande blomställning bestående av stjärnformiga blommor i en snygg, lysande chockrosa nyans som utgör en fascinerande kontrast till den grågröna rosetten.

Rosenrosett är en robust bekantskap som du kommer att ha glädje av i åratal. Den trivs bäst på en ljus plats i rumstemperatur, men den ska helst inte stå i direkt sol. Under den mörka årstiden kan den mycket väl stå lite svalare eftersom lägre temperatur gynnar blombildningen.


Rosenrosett
Graptopetalum bellum

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB