Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdstoppen börjar igen!

Nu är det omtyckta trädgårdsprogrammet **Trädgårdstoppen** i kanal 8 tillbaka. Den 24/3 är det dags att bänka sig för att följa Peter Englander när han ger sig ut på jakt efter Sveriges vackraste trädgård. Du hänger väl med?

Söndagen den 24/3 kl.19.00 på kanal 8 är det dags för säsongspremiären av Trädgårdstoppen.

Följ med trädgårdsexperten Peter Englander till en dold värld fylld av lustgårdar. Överallt i Sverige finns eldsjälar som odlat sina trädgårdar i åratal, mästerverk som bara de närmaste fått se. Nu har Englander tio program på sig att hitta Sveriges vackraste trädgård bland de 20 nominerade.

Till sin hjälp har Peter Englander en meriterad expertjury. De kommer att vända på varje tuva och titta bakom varje buske för att kunna dela ut det åtråvärda priset. På vägen träffar vi hängivna trädgårdsägare som ger sina bästa tips för hur du själv ska få en lika vacker trädgård.

Nya spadtag för Peter Englander

Trädgårdsexperten Peter Englander är Österlensprofilen som under ett antal år har drivit handelsträdgård i Simrishamn. Han är främst känd för sin starka kärlek till Medelhavsträdgården, men är nu i mars aktuell med boken ”Första spadtaget” om hur man skapar den typiska svenska trädgården. Tidigare har han skrivit ”Livet i solen: skapa din egen Medelhavsträdgård” och ”Medelhavsträdgård på svenska”.

Österlen först ut

I första avsnittet inleder Peter sin svenska trädgårdsresa i Vitaby på Österlen. Där har Henrik Valentin och Carl E Blomberg skapat en romantisk dröm på 1500 kvadratmeter med sin vildvuxna cottage garden som har egenbyggd ruin och en liten kanal som mynnar ut i en damm med vackra vattenväxter. Därefter åker Peter vidare till Kersti och Gunnar Lundgren i Baskemölla som förvaltar en trädgård som på 1940-talet ansågs vara byns vackraste. Frågan är hur den ser ut idag.

Den här veckan gör Peter också ett inspirationsbesök hos Peter Korn, en trädgårdsexpert som vill få hela världens växter att trivas i det svenska klimatet. Han återskapar växtmiljöer från Asien, Sydamerika och andra platse. I Peter Korns landskap finns ökenkaktusar som har egna paraplyer och ett konstgjort Grand Canyon med växter från västra USA och Kaukasus.

I juryn sitter: Viveka Ljungström, chefredaktör Allt om Trädgård Maria Andersson, trädgårdsdesigner Hannu Sarenström, författare och trädgårdsexpert

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB