Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdsrundan

Trädgårdsrundan i nordvästra Skåne är nu inne på sitt tionde år. För besökare från hela södra Sverige och även Danmark har evenemanget blivit en älskad tradition att återvända till. Trädgårdsägare öppnar och bjuder in till sina fantastiska täppor, några stora, andra små.

Såväl stora som små ytor kan bli till spännande oaser av grönskande rum. Det är med andra ord inte alltid storleken som avgör. Små trädgårdar kan vara fyllda av överraskningar. Även på en liten yta kan man skapa rumskänsla och överraskande effekter med hjälp av växter och utomhusinredning. Och just under Trädgårdsrundan finns de bästa möjligheterna att få idéer för den egna täppan eller bakgården.

Ständig förändring

Variationen är stor. Från ett par hundra kvadratmeter till hektar. Under helgen visas finns fantastiska trädgårdar på flera tusen kvadratmeter där innehavaren anlagt karpdammar, woodlands och rhododendronberg. Det blir som undersköna parker att vandra i och gör att många återvänder år från år till sina favoritträdgårdar för att se vad som hänt sedan förra gången.

För det är just en av trädgårdarnas största kvaliteter. De blir aldrig desamma år från år. Vädret, våren, jorden och vindarna påverkar och förändrar uttrycket och växtligheten. Nyanlagda rabatter, borttagna träd eller ansade buskar formar och förnyar.

Idéer & inspiration

För barnfamiljer eller nyblivna husägare är denna försommarhelg också en viktig källa till inspiration. Det man annars bara kan få bilder av i trädgårdsböcker eller tidningar blir här levande och äkta. Här tillåts man komma in bakom grinden och se HELA trädgården. Dessutom kan man få tips på hur man kan gå tillväga med sin egen täppa från alla de passionerade trädgårdsägarna som möter upp vid sina hus.

Några av trädgårdarna som medverkar i trädgårdsrundan har synts flera gånger i magasin och böcker och besökts av trädgårdsföreningar och grupper.

Trädgårdsföretag spridda över regionen passar också på att hålla öppet och synas under helgen. Försommaren är en stor och viktig period för plantskolor och företag som säljer utomhusinredning. Att företagen engagerar sig i evenemanget gör det möjligt för besökare att snabbt omsätta sina idéer från besök i de privata trädgårdarna till inköp av både växter och trädgårdstillbehör.

Trädgårdsrundan drivs av föreningen Trädgård & Kultur i nordvästra Skåne. Föreningen bildades i januari 2011 efter det att regionens turistchefer drog in de tidigare anslagen till evenemanget. Föreningens syfte är att stimulera trädgårdsturism, trädgårdskultur och trädgårdsnäring i regionen.

Läs mer om trädgårdsrundan och trädgårdarna som deltar

Ca 70 trädgårdar och trädgårdsföretag deltar i årets evenemang.

Text och bild: Trädgårdsrundan

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB