Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdsmöten på Rosendal

En mycket annorlunda bok - det är svårt att recensera den! Det är en magnifik fotobok med ofta disiga, vackert drömlika bilder, men det är också en bok full med tankar och betraktelser. Kanske en bok att ta till en mörk vinterkväll, när man längtar till sommaren och dess trädgårdsliv?

Bokens första del, avsnittet Skandinavist ljus, är en dokumentation över trädgårdsutställningen i Rosendal under år 1998 då Stockholm var EU:s kulturhuvudstad. Skaparna berättar om sina idéträdgårdar: om hur trädgårdsdrömmen kan bli verklighet under den korta, skandinaviska sommaren, om tankarna bakom deras idéer och hur täpporna blev till. Det finns skisser och växtlistor på många av dessa, om man skulle vilja ta efter.

Här berättas också om konst- och konsthantverksutställningen i samband med trädgårdsutställningen. Metallskulpturen med händer som placerats på ett linfält anses ha varit en sammanfattande symbol för andan i den halvårslånga utställningen.

I den andra delen, avsnittet heter Vår trädgårdsverkstad, berättar Lars Krantz och hans medhjälpare om olika delar av trädgården. Han ger en bild både av trädgården som helhet och om små roliga detaljer i den, sådana som Päron i flaska!

Här finns också handfasta råd om hur man praktiskt sköter arbetet med alla de olika sakerna: vingård i norr, höns i trädgården, fuchsior, sommarblommor, bin i trädgården, grönsaker, kompost, jord, häckar, beskärning, örtagården, pelargoner, bärbuskar, rosor, plantskolan, rådjur, odjur och sjukdomar…

Trädgårdsmöten på Rosendal
  Titel:
Trädgårdsmöten på Rosendal
Författare:
Krantz/Nordfjell/ Grünstein/Nyberg
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2001
ISBN:
91-518-3593-2

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB