Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Om trädets historia

"En bok som vänder sig till alla som älskar träd och som liksom jag känner hur viktigt – livsviktigt rent av – det är att vi åter lär oss att vörda dem och vårda dem.”

Trädets tid

Christel Kvant, illustrationer: Viktor Kvarnt Norstedts Förlag 2011, ISBN 978-91-1-302960-3

Redan titeln låter ana att det inte handlar så mycket, ja, nästan inte alls, om arter och sorter, utan mest om begreppet träd ur alla synvinklar. Vad träden betyder för oss idag och sedan urminnes tider.

På god svenska berättar Christel allt som är värt att veta i sex kapitel om gammal tro och vidskepelse i Sverige och i övriga delar av världen. Mycket om avverkning och skadegörelse men också om vårdträd och dylikt. Kort sagt om trädets historia.

Träd är de största och äldsta levande varelser vi känner. Tusenåriga ekar lever mitt ibland oss och på hemliga platser i svenska fjällen växer granar som sannolikt har varit med när inlandsisen smälte.

Trädets tid väcker på en gång ny och urgammal insikt om trädens stora betydelse för vårt liv; för livet på jorden. Tydligast blir det på öarna: när skogarna fälls försvinner inte bara träden utan även allt det andra: buskar, blommor, svampar, fåglar, djur, vatten ... Omvänt är det också trädplanteringar som väcker hopp i fattiga och utarmade delar i världen.

Det är en bok man bör läsa med eftertanke – den är mycket lärorik. Man går gärna tillbaka i texten och läser om igen.

Christel Kvant har tidigare skrivit en lång rad uppmärksammade trädgårdsböcker. Med Trädets tid vill hon ta ett steg till och fördjupa relationen till naturen och det växande.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB