Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdsguiden

Om konsten att hitta smultronställen i Trädgårdssverige

Nu stundar ju tiden då vi vill ut och titta på allt det vackra Sverige har att erbjuda. Gunnel Carlson, den älskade programledaren för Gröna Rum, har samlat ihop sina smultronställen i en bok som guidar oss runt i Sommarsveriges vackraste trädgårdar.

Det är en behövlig bok för den som vill se mer av allt det vackra som finns men som kan vara svårt att hitta.

Förutom de vackra offentliga parkerna som Sofiero i Helsingborg, Göteborgs botaniska trädgård och Norrviken i Båstad för att nämna några, finns massor av privata trädgårdar och koloniområden med. Totalt presenteras över 600 små, mittemellan och stora trädgårdar på olika håll i landet. Kartor över varje landskap med tydliga hänvisningar hjälper Dig att hitta trädgårdarna som sällan ligger vid allfarvägarna.

Under sina tio säsonger på resa genom Sverige med Gröna Rum har Gunnel hunnit se en hel del. Men det vi tittare fick se i tv var ju bara små snuttar på 5 minuter och hon tycker att dessa trädgårdar förtjänar en mer ordentlig titt, så därför gör hon denna bok. Hon tyckte också att det var lämpligt att låta Carl von Linné vara med som ciceron i de svenska landskapen. Han om någon borde veta vad som är värt att se!

Förutom Gunnels egna texter, presenteras alla landskap av en känd trädgårdsperson, bland andra Karin Berglund, Ulla Hasselmark, Lars Krantz, Christel Kvant och Hannu Sarenström. De har också tagit några av de många bilderna.

Trädgårdsguiden
  Titel:
Trädgårdsguiden
Författare:
Gunnel Carlson
Bandtyp:
Häftad
Förlag:
Bokförlaget Arena
Utgivningsår:
2007
ISBN:
978-91-7843-234-9

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB