Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdsfest på Sofiero!

Sofiero valdes förra året till Europas vackraste park. Den 26-28 augusti är det dags igen för Den Stora Trädgårdsfesten just här. Årets upplaga har ett ungt och internationellt anslag, med tyngdpunkt på inspiration, trender och nya idéer kring blommor, växter och trädgård.

Vad: Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg När: 26-28 augusti 2011

Några höjdpunkter i urval

Garden House – en trädgård i tre våningar designad av Magnus Svensson. Garden House består bl a av Skandinaviens största växtväggar, täckta av växter som aldrig tidigare setts i Sverige.

Cosmopolitan – en idéträdgård av Lisen Hendeberg. Färgstark och med ett växtinnehåll lika läckert som en cocktail.

Gräs i kubik – Rebecka Rosén vill med sin idéträdgård slå ett slag för gräs och visa att en trädgård kan bli så mycket mer än bara en traditionell gräsmatta.

Koi-trädgården – här introduceras den japanska dammfisken Koi. 20 akvarier bildar med växter en idéträdgård som skänker stillhet och ro. Trädgårdsprofilerna Mona Holmberg och Ulf Strindberg står för idé och design.

Kunskap och rådgivning – trädgårdsexperter finns på plats för att ge råd och tips kring allt som hör trädgård till.

Henrik Torehammar – radioprofilen från Sveriges radio är årets trädgårdsciceron. Försedd med mikrofon och högtalare går han runt och gör nedslag hos den myllrande trädgårdsfestens deltagare och besökare.

Gunnar Kaj – Nobelfestens blomsterkreatör, berättar om sina blomsterarrangemang i utställningarna ”Cocktail Couture” i orangeriet och i slottets utställning ”Ingrid – blomsterdrottningen”

Detta är bara en del av det digra programmet som besökare på Den stora trädgårdsfesten kan ta del av i augusti. Det blir t ex fler idéträdgårdar, floristtävlingar, försäljning, barnaktiviteter, mat och musik. Hela programmet presenteras i mitten av augusti.

Läs mer: Den Stora Trädgårdsfesten 2011

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB