Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdsdagar på Liseberg

Vårens tid är också trädgårdsmässornas tid. Men vårvädret är nyckfullt: de föregående veckornas härliga solsken och värme förvandlades till kallt regn just till denna helg, då man skulle önskat sig riktigt strålande dagar med vårvärme!

Dock hade vi turen att vara på Liseberg på fredagen, som var den enda dagen av dessa tre Trädgårdsdagar med hyfsat väder. Årets upplaga av mässan var, till skillnad från tidigare år, helt förlagd utomhus, vilket inte gjorde saken bättre.

Själva mässan var det dock inget fel på. Allt fler utställare hade slutit upp med allt man kan önska sig att vårshoppa till trädgården: fröer, gödning, växthus, plantor, staket, redskap, krukor, dammartiklar, tillbehör, prydnader, utebelysning, trädgårdsresor, litteratur och mycket mer. Goda, ovanliga marmelader och sylter fanns det också att gotta sig med, liksom juice.

Helsingborg har ju Sofiero och Fredriksdal, och deras hisnande vackra samarrangemang, "Paradiszia", byggd över Spegeldammen, var verkligen sevärt. Blomsterkonstnären Tage Andersen från Köpenhamn hade gjort härliga dekorationer och utställningsurnor, och honom kunde man se i aktion när han kreerade flera vackra arrangemang.

På Matscenen demonstrerades "Lättlagat i den egna trädgården" och förföriska dofter spred sig över nejden och fick det att vattnas i munnen.

Landskapsarkitekterna gav kostnadsfri rådgivning, stensättarna visade hur man lägger stenytor och Liseberg själv hade bussturer med visning till deras nya växthus. Lisebergs egna blomsterarrangemang och planteringar är alltid sevärda, inte bara under Trädgårdsdagarna.

Och så hölls det t.o.m. ett riktigt Trädgårdsbröllop i Taubelunden, om nu inte Pluvius fick sällskapet att flytta inomhus?

Det digra utbudet med olika föredrag som hölls i vitt skilda ämnen ställde verkligen till huvudbry - vilket/vilka skulle man välja? Vad sägs om "Passion för pioner", "I huvudet på en pistill" eller rentav "Vilda trädgårdar" eller något annat av de 30-talet ämnen som bjöds?

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Konstnärer i olika genrer hade också slutit upp. Här fanns en pilflätare, flera keramiker och en konstnär hade ställt ut sina tavlor på ett originellt sätt på trappan upp till övre parken. Dessa fick givetvis skyndsamt flyttas inomhus när himlens kranar öppnade sig…

Floristeleverna hade stora scenen som skådesplats för sina skapelser. Temat var vårbröllop och en rad vackra brudbuketter stod till beundrande. Så ock ett dukat festbord.

Dessutom hade man hedrat den nya "brädgården" Balder, den gigantiska träbergbanan som slingrar sig fram över Lisebergs blommande trädgård med en miniatyrbana i blommornas tecken! Vagnarna gestaltades i form av fantastiska blomsterarrangemang.

Vi visar här en bildkavalkad på vitt skilda saker som vi fick ta del av. Mycket nöje!


Sofieros monter


Brudbord med meloner


Maries keramik


Marmeladhörnan


Trädgårdsföreningens Rosariet


Caritas keramik

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB