Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Toffelblomman är tillbaka!

Det kommer hela tiden ut nya spännande växter ut på marknaden. Nu lyfter vi på hatten för en härlig retroväxt; toffelblomman, _Calceolaria_ ’Calynopsis'. Den här rara växten har fört en lite tynande tillvaro under några år, fast nu är toffelblomman på väg tillbaka till våra hem!

Inspiration från Blomsterfrämjandet

Toffelblomman, Calceolaria ’Calynopsis’, är en ny sortgrupp som finns i fyra olika härliga färgvarianter. Den är en iögonfallande färgklick som är utmärkt för krukorna utomhus.

Toffelblomma ute och inne

Toffelblomman är en växt för utebruk, även om många betraktar den som en inneväxt. Det går även att ha den som krukväxt inomhus, fast då har den en begränsad hållbarhet. Utomhus är toffelblomman däremot mycket tålig och klarar både lätt frost och regn utan problem. Den ska placeras ljust men helst inte direkt i söder, en plats med vandrande skugga är utmärkt.

#Toffelblomman - vacker i rött och gult#

Toffelblomman växer upprätt med örtartade grenar och stjälkar. Bladen är friskt gröna, stora och mjuka. Blommorna, som är i gula och röda färgtoner, kommer i glesa samlingar på stänglar över bladen. De lite längre stänglarna ger ett mycket skirt och luftigt utseende.

#Sköt din toffelblomma såhär#

Jorden ska hållas lätt fuktig och bör aldrig torka ur. Vattna med en svag näringslösning. Övervattna inte din toffelblomma, utan känn alltid efter att jorden inte är för blöt. Klipp bort vissna blommor för en rikare blomning.

#Toffelblomman - fin tillsammans med andra blommor#

Toffelblomman är fin tillsammans med andra tidiga sommarblommor som penséer, ranunkler och alunrot. Försäljningsperioden är från början av mars till april och toffelblomman är inte minst en perfekt glädjespridare till påsk.

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB