Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vårens färg under den mörka årstiden

Man kan inte påstå att den väcker uppmärksamhet med sin storlek, men den är ändå en härlig upplevelse under den mörka årstiden.

Populärnamnet på Calceolaria-hybrid är toffelblomma - ett mycket träffande namn på den här charmiga blomman som faktiskt liknar det praktiska skodonet. Förutom det trevliga namnet är toffelblomman en av de mest uppiggande blommorna under den här årstiden. Den finns i flera olika varianter, exempelvis gul, rödorange och flerfärgade med gula och röda blommor på samma växt.

Priset på de här små växterna är så blygsamt att du kan ge dig själv en hel korg full av toffelblommor och förvandla fönsterkarmen till ett blommande eldorado i en handvändning. Du kan också använda toffelblomman för att piffa upp olika blomstergrupper. Det är alltid den man lägger märke till först på grund av de starka färgerna.

Toffelblomman trivs alldeles utmärkt i rumstemperatur. Det tål inte att torka ut kraftigt, men vill ändå hållas lite torr. Ställ den på en ljus plats. När det gäller vårsolen kommer den knappast att ta skada av den - tvärtom. Toffelblomman blommar 4-6 veckor allt efter hur bra du sköter om den och var den står. Hur som helst kommer den att ge dig mycket glädje för några få slantar.


Toffelblomma,
Calceolaria-hybrid

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB