Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tistlar & pioner

  • med passion för blommor

"Man ska vara öppen för de möjligheter som erbjuds - pröva dem och leka med dem".

Så säger författaren Pia Rasmussen om sina blomsterkreationer som hon gör med stor skaparglädje och i denna bok låter hon oss ta del av dem. Hennes mycket personliga blomsterstil handlar mycket om kontraster och okonventionella kombinationer där det vilda möter det odlade, det skira det robusta och det rustika det romantiska.

I sin bok visar hon oss hur man gör ovanliga dekorationer av vanliga blommor och material som finns i ens omgivning i skog och mark.

Hon är självlärd när det gäller att göra arrangemang, det är därför boken passar oss vanliga, blomsterroade hemmabindare som gärna vill inspireras av vackra skapelser, men som inte ska vara alltför invecklade att göra själv.

Boken är en mycket vacker och inspirerande handbok om konsten att göra blomsterarrangemang. Den följer årstiderna, så man kan slå upp en viss årstid och göra någonting av det material som erbjuds just då. Det finns också förslag för högtidsarrangemang som jul och påsk.

Beskrivningarna är enkla och tydliga och det finns listor på material som använts. Men man behöver ju inte slaviskt följa en viss beskrivning, meningen är att ge inspiration till egna skapelser.

Boken avslutas med en växtlista på sådana växter som förekommer i arrangemangen.

Den andra författaren Nina Ewald är fotograf och journalist i Danmark, hennes specialitet är att skriva om hem och trädgård. Hennes vackra, poetiska foton ger de fina arrangemangen full rättvisa.

Tistlar & pioner
  Titel:
Tistlar & pioner
Författare:
Pia Rasmussen
Nina Ewald
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Richters
Utgivningsår:
2004
ISBN:
91-7715-459-2

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB