Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tecknarens Trädgårdsbok

Författaren säger själv i inledningen att det inte borde vara så viktigt att alltid lyckas. Att trädgård är som ett aldrig avslutat konstverk, där skönheten i det växande föds i våra ögon.

Trädgård är ett sinnestillstånd.
Så sant! Varför skulle vi behöva känna oss misslyckade om skörden slår lite fel någon gång eller om sniglarna har kalasat på några blad? Vi får glädjas åt det som lyckas istället.

Den här är en bok fylld med trädgårds- och tecknarglädje, men även med kärlek till mat och örter!

Här beskrivs hennes egen örtagårds utveckling under de senaste 10 åren med ord och teckningar, visas kryddörterna med vackra teckningar och beskrivningar och så finns det små berättelser som "Den lössläppta myntan" och "Det doftande redet"!

Här finns praktiska råd och personliga tips, såsom om sticklingsförökning och uppstamning av örter, förslag på olika sorters spaljéer och uppbindningsanordningar och till och med en målarschablon föreställande en stolt kejsarkrona att kopiera!

Några av författarens älsklingsblommor, som nävor, vallmo och fuchsior, har fått ett eget kapitel. Ett stort, vackert illustrerat avsnitt berättar om grönsaker och ett annat om växthus.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Årstidsavsnittet ger idéer om vad man kan pyssla med särskilt under hösten och vintern när det inte finns så mycket att göra i själva trädgården. Ett kort avsnitt om författarens egna matrecept på något ovanligare växtslag avslutar boken tillsammans med några grönsaksfröfirmors adresser.

Det finns även vackra foton med i boken, även om det är de underbara teckningarna som man först lägger märke till. En bok att njuta av året om, men kanske just under den mörka årstiden, då man behöver all lust och fägring man kan få! Och här finns det!

Tecknarens Trädgårdsbok
  Titel:
Tecknarens Trädgårdsbok
Författare:
Iann Eklund Tinbäck
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2002
ISBN:
91-518-8324-9

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB