Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sten, vatten, växter

Boken är en hyllning till sten. Man får veta hur man planerar en damm eller bäck redan innan man börjar bygga eller hur man inlemmar en damm i redan befintlig trädgård. Man kan följa hur dammen växer fram genom fina fotografier.

Det berättas om vilka växter man kan välja och man får veta lite om livet i och vid dammen, i form av fiskar och insekter och om barnens lekmöjligheter: hur de kan hoppa på stenarna och ha picknick vid strandkanten.

Det märks att Helge Lundström först och främst är konstnär. Det berättar hans verk på alla sätt, inte bara de utsökta teckningarna utan även fotografierna anar man konstnärsögat. Dessutom är han en oerhört kunnig blomstervän. Det ingår en förnämlig förteckning över lämpliga växter i och runt vatten.

Det är en njutning att bläddra i den här vackra boken och den har mycket att lära ut. Ingen har tidigare talat så lyriskt om stenar och klippformationer; mig veterligen finns inget skrivet om sten överhuvudtaget i detta sammanhang, mer än i förbigående.

Sedan kan man ju diskutera hur många som har intresse att veta hur man flyttar och hanterar 10 - 15 tons klippblock, men det är ju imponerande.

Vad jag möjligen saknar är hur man bär sig åt med sin lilla trädgård utan större maskiner eller kroppskrafter. Jo visst, man kan ju nöja sig med ett fågelbad och det är vackert så.

Ett stort plus är att varje bild har växtförteckning, så man slipper slå i olika floror i jakt på just den växten man tycker ser så vacker ut i den bilden man tittar på.

Alltså, en mycket vacker och njutbar idébok för den som har eller planerar en damm i trädgården.

Sylvia Svensson/Barbro Hansson

Sten, vatten, växter
  Titel:
Sten, vatten, växter
Författare:
Helge Lundström
Berättad för:
Birgitta Geite
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Natur och Kultur
LT:s förlag
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9127352455

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB