Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sommarblommor i kruka - olika växtkombinationer

En liten inspirationsartikel för er som inte har bestämt er hur era krukor med sommarblommor ska se ut i år. Jag har blandat olika sorter, vissa vanliga och vissa mindre vanliga för att få fram snygga sommarblomsplanteringar som håller tills frosten kommer!

Text och bild: Anna Theorin

En stilren kombination i vitt, grönt och mörkt lila

En väldigt enkel men ursnygg plantering bestående av Snötörel, Mörk Batata och Froststarr "Amazon Mist". Detta är en lättskött kruka där man inte behöver plocka bort vissna blommor eftersom Snötöreln kommer med nya av sig själv hela tiden. Man kan placera den här planteringen i sol till halvskugga. Batatan får bäst färg i sol. En ljuvlig plantering med de vita små blommorna och skira gräset som står i kontrast mot batatans stora mörka blad.

Ni hittar Snötörel här. Ni hittar Batatan här. Ni hittar Froststarret här.


En vild härlig röra!

En helt magisk krukplantering! Ser vild och busig ut utan att bli slarvig. Den här planteringen kräver lite mer eftersom man måste knipsa bort de vissna blommorna på Petunian. På så sätt växer den ännu mer och blommar ännu bättre. Växterna som finns i denna kruka är, Lobelia "Fashion", Petunia "Veranda Dark Blue", Vit Femtunga och Stjärnöga "Sweet Blue Sunrise". Man sätter plantorna huller om buller för att få effekten av att det är en enda stor sommaräng.

Ni hittar Stjärnögat här.Ni hittar Lobelian här. Ni hittar Petunian här. Ni hittar Femtungan här.

Svart och Orange är en bra kombo!

Den här krukan är en mix av svart, grönt och orange. Det man inte ser på bilden, man ser bara bladen, är att jag även planterat Slingerkrasse som kommer med fina orangea blommor. En enkel krukplantering där det bara är Petunian som behöver lite extra omvårdnad och då menar jag såklart att man måste knipsa bort det vissna på den. I den här planteringen har jag använt mig av Svart Petunia, Ampelskära "Blazing Glory", Slingerkrasse och Lampbortsgräs "Hameln". Fantastiskt effektfullt!

Ni hittar en mörk petunia här(inte samma sort men väldigt mörk). Ni hittar Slingerkrassen här (obs frö). Ni hittar Lampbortsgräset här. Ni hittar Ampelskäran här.

Relaterade produkter

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB