Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Snart är det halloween

De färger hösten ståtar med lagom till halloween infaller är härligt inspirerande och klara - brinnande rött, starkt gult och mustigt orange. Fest med halloweentema i höstmörkret är en rolig idé, och då kan man såklart låta pumpor och annat höstvackert få en framträdande plats i dekorationerna!

Inspiration från Floradania

Höstens färgpalett är den perfekta bakgrunden för en lyckad halloweenfest med släkt och vänner. Spänningen kan kryddas med något grönt och äkta, och använd färgsprakande, vackra och spännande växter i din utsmyckning.

Höstvackert både inne och ute

Låt festligheterna starta redan vid ytterdörren, där läckra arrangemang à la halloween med till exempel kalanchoe och korallbär, hebe och chilipeppar, flankerade av dekorationspumpor och lyktor, hälsar dina gäster välkomna.

Låt naturen bidra till höstmyset inomhus – med dekorativa växter blir huset snabbt och enkelt festfint. Växterna har du ju glädje av inte bara vid festen; krukväxter har ju den fördelen att de är hållbara och skapar trivsel och atmosfär under lång tid.

Barnens egen halloweenhörna Varför inte skapa en mysig halloweenhörna i barnhöjd, där de minsta kan sitta och pyssla, omgivna av annorlunda och skojiga växtarrangemang? Sätt ned krukor med kalanchoe och cyklamen i flätade korgar som sedan kan hängas upp på krokar. Kombinera gärna med små fina arrangemang med chilipepparväxter i vackra färger.

Dekorera bordet med miniväxter

Bordsdekorationerna är en viktig del av festen, och de ska avspegla såväl anledningen till firandet som årstid och stämning. Miniväxter är perfekta till det och kan användas på otaliga sätt, både i arrangemang tillsammans med andra växter och vackra prydnader eller på egen hand, som trevliga och personliga hälsningar vid varje kuvert.

Placera en orangefärgad minikrysantemum på tallriken och dekorera med physalis, japanska lyktor, och gula bär. Det är snabbt, enkelt och mycket dekorativt. Ett fat med olika miniväxter i orange nyanser, exempelvis rosor, kalanchoe och korallbär, blir en verklig prydnad på bordet. Dekorera med gröna och orange dekorationspumpor mellan växterna. Det ser imponerande ut och tar liten tid i anspråk att göra.

Huvud på ett fat Du kan också låta pumpatemat, som ju har anknytning till halloween, vara utgångspunkten för bordsdekoreringen, och sätta orangefärgade korallbär i ett urholkat pumpahuvud. Placera pumpahuvudet på ett vackert fat av silver och dekorera sedan med äpplen, päron eller annan färsk frukt från trädgården samt avklippt chilipeppar.

Låt dig inspireras av de många växtidéerna, och gör din halloweenfest till något helt speciellt!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB