Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Smarta blomsterlökar

Ingen behöver tala om för en blomsterlök när det är februari, mars eller april. Ett annat mirakel är att blomsterlökar som ser döda ut har förmågan att utveckla både stjälk och blomma på rätt plats, i rätt tid och i rätt skepnad. Den ska bara vakna till liv först.

Från Blomsterfrämjandet

Hjälp den naturliga

intelligensen på traven

För att blomsterlöksmiraklet ska inträffa måste vi allt hjälpa naturen på traven ibland. Om vi vill ha dem på speciella platser, i speciella former, speciella färger och kanske förbättra gammal och trött jord måste vi med handkraft hjälpa till. Efter det fixar blomsterlökarna resten.

Vad tycker jag är finast?

Att fritt välja och vraka bland färgerna och formerna eller hålla sig till en färgskala är två ytterligheter i planerandet.

Här framhålls ton-i-ton plantering av blomsterlök inför den kommande våren. Plantera blomsterlökar som har samma färger som staketet, huset eller övriga blommor som är tidiga i rabatterna. Om du planerar att köpa vita penséer till våren så peta ner eleganta vita tulpanlökar där du tänker plantera dina penséer.

En annan kombination kan vara rosa/röda tulpaner tillsammans med rosa/röda löjtnanshjärtan som planteras ihop. Lungört som blommar tidigt med blå eller blålila blommor kan passa fint ihop med pärlhyacinten som också tittar fram tidigt. Varför inte plantera olika sorters blomsterlökar i samma eller liknande färgtoner?

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB