Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blomsterlökar i kruka

Även om våren leker kurragömma med oss är den ändå snart på väg på allvar och då vill vi förstås ha det fint och välkomnande i våra trädgårdar, på yttertrapporna eller på balkongerna. Vad passar väl bättre än färgglada blomsterlökar i kruka?

Inspiration från Blomsterfrämjandet

Det finns många sätt att använda blomsterlökar i kruka för att sätta färg på våra hem. Främst används drivna blomsterlökar inomhus, men de fungerar också ypperligt att använda ute i trädgården. När nätterna blir mildare och temperaturen håller sig runt nollstrecket är det dags att göra fint även utomhus!

Blomsterlökar inom synhåll

Börja med att plantera blomsterlökarna i närheten av huset där du kan se dem även om du vistas inomhus. Bredvid ytterdörren, på ett trädgårdsbord, på balkongen och utanför köksfönstret är bra ställen att börja på. Inledningsvis är det bäst att plantera blomsterlökarna i krukor, korgar eller andra kärl. Senare på säsongen kan du plantera blomsterlökarna direkt i rabatten där det finns någon lucka som behöver fyllas ut.

#Pärlhyacint och narcisser ger perfekt färgprakt#

Perfekta val i början av säsongen är pärlhyacinter och påsklilja, Narcissus, ’Tête-à-Tête’. Båda kommer garanterat bjuda på många veckor med härlig färgprakt eftersom svala utomhustemperaturer gör att blomningen varar i flera veckor. Glöm inte att vattna dem regelbundet, eftersom de flesta lökväxter behöver mer vatten än vad det normalt regnar på våren.

#Blomsterlökar i kruka - lätta att flytta in vid kyla#

Även om lökväxter trivs vid låg temperatur ska du se upp om det varnas för stark kyla. Rör det sig om många minusgrader bör du flytta in lökväxterna alternativt täcka dem med granris. En bra idé är att ställa lökarna i en lätt kruka som enkelt kan lyftas ut och in, om kung Bore slår till! Är det bara lätt frost klarar lökväxterna det bra. De kan se lite groggy ut på morgonen, men piggnar snabbt till under dagen.

#Plantera ut de överblommande lökarna i din trädgård#

Ett stort plus med de färdigdrivna lökarna är att de i de allra flesta fall är samma sorter som de vi har i trädgården. Spara därför lökarna när de blommat över, men glöm inte att vattna lökarna i väntan på att de ska planteras ut. Plantera ut dem i trädgården när vädret tillåter. På så vis kan du njuta av dem år efter år!

#Läs om vårlökar i kruka#

Vill du läsa mer om vårlökar i kruka? Kika gärna här: Vårlökar i kruka

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB