Skördetid
Om boken
Nu är höstens stora skördetid inne. Men skördetiden är längre än så, den sträcker sig från tidig vår till senhösten. Det är en lång period vi kan ta till vara naturens gåvor – från den första rabarberpajen och nässelsoppan på våren, till höstens körsbärsröda ratafia lagom till julen! I Skördetid tar författaren Siv Key Nilson med oss på en inspirerande smakresa genom året, där vi får utforska den svenska naturens rikedomar och förvandla dem till läckra rätter i köket.
Rikedom av recept
I den här boken samsas gamla, svenska klassiker med nya, spännande och ofta sydländska smaksensationer. Ja, även Stekta Gröna Tomater finns med, liksom Mormors Stora Äppelkaka! Bland de drygt 100 recepten finns något för alla smaker – från "Gurka Diabolo" för den modige, lyxiga vinpäron med hallon för finsmakaren, till en oemotståndlig midsommartårta för alla som älskar jordgubbar.
Praktiskt och vackert
De vackra, läckra fotona i boken, tagna av författarinnan själv, är en njutning i sig och lyfter verkligen fram råvarornas färg och form. Skördetid är både en praktisk receptbok att ha under årets alla skördesäsonger och en vacker present till den matglade vännen.
Oavsett om du söker inspiration att ta vara på säsongens skörd eller vill bjuda på nya smakupplevelser, så är Skördetid en oumbärlig bok i köket!
Titel: Skördetid
Författare: Siv Key Nilson
Bandtyp: Inbunden
Förlag: Wahlströms förlag
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978-91-32-33412-2