Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sensommaravslutning

Annas trädgård Sensommarens färger är något alldeles extra. Det sprakar och gnistrar. De skriker ut sina färger efter att ha väntat och väntat hela sex månader. Vuxit till sig. Fått nya skott. Mer knoppar än förra året och så BAM! står de bara där en dag. Så perfekta, så makalöst snygga.

Text och bild: Anna Theorin

Min favorittid är här. När nätterna fortfarande är ljumma. När äpplena börjar mogna. När rudbeckiorna brinner i rosa och orange. När sommarblommorna levererar mer blommor än man kan plocka med in. Det är nu jag trivs som bäst. När vår och försommarstressen än lagd åt sidan. När man kan plantera nytt utan att det torkar bort. När man ser säsongen gå mot sitt slut och man redan längtar efter nästa. Ogräset växer inte lika kraftfullt. Regnet kommer mer och mer och åskan mullrar långt borta.

Jag traskar mest runt. Funderar över vilka perenner jag ska plantera om några veckor. Klipper mitt äppelträd för andra gången i år (man kan klippa en gång på vårvintern och en gång nu). Myser ute och sparar solljuset på burk. Planterar om tvååringar som kommer blomma så vackert nästa år. Det här är den bästa tiden, nu är man hemma från semestern (de flesta av oss i alla fall) och tomaterna smakar som bäst. Det är nu när de flesta börjar oroa sig för hösten som allt känns på topp för mig. Vårens stress ligger långt borta och likaså höstens mörker. Trots att arbete och allt vad vardagen innebär tycker jag att vi ska njuta. Njuta av detta sista.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Jag gilla verkligen starka färger på sensommaren. Jag vill att rabatternas sista blommor ska avsluta säsongen med pompa och ståt. Detta går självklart nästan bara om själva rabatten ligger i sol eller halvskugga. Mina skuggiga rabatter gör inte mycket väsen ifrån sig så här års. De är dem som har inledningen i säsongens melodi istället. Jag hoppas ni är ute och njuter lika mycket som jag!

Vilken sommar vi haft, vilken underbar sommar.

Anna Theorin

Ps.

Kommer ni ihåg förra hösten? Då blommade inte sensommarperennerna förrän i september hos mig. Nu står de redan och flaxar med kronbladen. Allt är ungefär en månad för tidigt i år. Eller så var det en månad för sent förra året, man vet ju aldrig riktigt ;)

Anna driver en blogg också. Om du är intresserad av att följa hennes blogg hittar du den här: Theorins trädgårdar

Tänk på! Om du prenumererar på vårt kostnadsfria nyhetsbrev får du regelbundet information om vårt breda sortiment, kan läsa Redaktörens rader samt mycket annat. Prenumerera här: Odla.nu Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB