Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sätt färg på ditt hem med trädgårdens Aster

Förr kunde man bara njuta av Aster som en höstblommande perenn i rabatterna i mormors trädgård. Tack vare den nyutvecklade Victoriaserien kan både hemmet och trädgården numera prydas med Aster från vår till höst.

Plantera färgglada Aster i krukor utomhus och ställ dem så att du kan se dem genom fönstren. På så vis flyttar du in trädgården i ditt hem. Fyll en kruka med enbart Aster eller plantera dem tillsammans med lätta, eleganta grässorter som lyfter krukan och ger den stil.

Aster kan också användas som utplanteringsväxt i trädgårdens rabatter, exempelvis under rosenbuskarna. De två växttyperna passar bra ihop. Inomhus kan Aster bli en färgrik tavla om du till exempel ställer dem på en stor bricka. Fast Aster håller längre i de något lägre utomhustemperaturerna och de tål ända ned till 5° C.

Den danska Victoriaserien består av fem sorter av växten med det latinska namnet Aster novi-belgii. Serien kännetecknas av mycket hållbara, färgstrålande blommor med många kronblad i nyanserna cerise, rödlila eller blålila. De smala, mörkgröna bladen bildar en vacker kontrast mot blommorna.

Aster är lättskötta. De trivs bäst på en ljus plats, gärna i direkt sol, och ska vattnas ofta och rikligt, helst varje dag om det är varmt och soligt. Knipsa eller klipp av de vissna blommorna för att skapa utrymme för nya knoppar. Gödning behövs inte eftersom blomjorden innehåller tillräckligt stora mängder. Victoria-Aster, som har utvecklats av danska trädgårdsmästerier, säljs från maj till september.


Aster,
Aster novi-belgii

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB