Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Älskade aster!

Aster är en av blommorna som alltid har varit en självklarhet i såväl lantträdgårdens överdådiga perennrabatt som i den romantiska blomsterhörnan i den moderna stadsträdgården.

Inspiration från Floradania

Astern, Aster novi-belgii, stod kvar och lyste upp med sina lila blommor mot den blå sensommarhimlen i mormors trädgård när de flesta av de andra blommorna förlorade sin prakt. De stod kvar ända tills frosten kom och satte värdigt punkt för sommaren.

Aster i kruka och låda

Aster har givetvis kvar samma goda egenskaper än idag. Det har dessutom tillkommit fler, så numera hör aster inte bara hemma i perennrabatten utan de kan även planteras i krukor och lådor. Plantera till exempel dina aster i en perennrabatt som saknar lite färgklickar på sensommaren, aster har aldrig varit så självskriven i sensommarträdgården som idag.

#Många nya färger#

Samtidigt har det kommit massor av nya blomfärger. Astrar är inte längre enbart blå utan numera finns det även röda, rosa, mörklila, ljuslila och vita. De många nyanserna i den blå och röda delen av färgskalan passar bra ihop, så du kan skapa snygga och harmoniska ton-i-ton-kombinationer med enbart astrar eller tillsammans med några andra vackra sensommarblommor som veronika, rosor och skärmlavendel.

#Så här trivs astern bäst#

Plantera dina aster i bra blomjord och se till att det är bra dränering i krukan. Det regnar ofta under sensommaren och då är det viktigt att allt överskottsvatten kan rinna bort, för aster tål inte att stå och bada. Men det är precis lika viktigt att vattna aster regelbundet för uttorkning försämrar blommornas hållbarhet avsevärt.

#Aster på ljus och solig plats#

Om du planterar aster i kruka är det en god idé att sätta dem tätt, så att du genast får en vacker helhet. Ställ dina sensommarkrukor på en ljus och solig plats där du kan få glädje av dem varje dag. På så vis får du sommaren att räcka lite längre. Du förlänger blomningen om du knipsar av blommorna efterhand som de vissnar.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB