Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Säsongens trädgårdsprogram

Nu startar vårens och sommarens trädgårdsprogram i TV! Snart vill vi helst vara ute i trädgården så mycket det går, men kanske finns tid att få lite inspiration och idéer på kvällarna?

Den njutbara trädgården

Detta levnadsglada och intressanta trädgårdsprogram från BBC har gått några veckor redan så tyvärr är det inte många avsnitt kvar. Förhoppningsvis kommer det tillbaka. Men några veckor återstår, så bänka er på onsdagar klockan 20.00 på SVT2. Tidigare ansnitt finns på SVT Play.

Alys Fowler är en stadsbo i 30-årsåldern som älskar att odla. Under sex program får vi följa hennes väg mot målet att bli självförsörjande vad gäller frukt och grönt. Hon vill visa att genom att odla egna frukter och grönsaker kan du både spara pengar och höja din livskvalité.

Under ett års tid får vi följa arbetet i den lilla trädgården mitt i stan. Ärtskott och kronärtskockor trängs med solrosor och violer. Varje avsnitt fokuserar på en speciell typ av mat och Alys visar tips och tricks på hur du lyckas bäst med odlingen.

Trädgårdstoppen

På söndagar kl 19.00 på TV8 kommer Trädgårdstoppen med Peter Englander. I tio veckor reser han land och rike runt för att hitta Sveriges vackraste trädgård bland 20 nominerade bidrag. Med hjälp av en expertjury kommer han att vända på varje tuva och titta bakom varje buske innan han delar ut det åtråvärda priset. Tidigare avsnitt: TV8 Play

Trädgårdsexperten Peter Englander är en Österlensprofil som under ett antal år har drivit handelsträdgård i Simrishamn. Han är främst känd för sin starka kärlek till Medelhavsträdgården och har gett ut böckerna ”Livet i solen: skapa din egen Medelhavsträdgård” och ”Medelhavsträdgård på svenska”.

Året i trädgården

BBC:s klassiska trädgårdsprogram Gardeners' world är en riktig långkörare och en institution för alla trädgårdsfantaster. Ett trädgårdsprogram fullt av goda idéer, tips och råd från experter. Serien ger dig tips om vad som ska göras i trädgården vid olika tidpunkter på året och hjälper dig att få ut det mesta av din trädgård oavsett typ eller storlek. Avsnitten kommer lite olika tider på TV1, här kan man kolla schemat. Tidigare avsnitt kan man titta på SVT Play!

Världens trädgårdar

Väldens trädgårds sänds på Kunskapskanalen på fredagar kl 21.00 är också gjord av BBC och Monty Don. Han åker runt i världen i jakt på vackra trädgårdar. Hela serien finns på SVT Play

Trädgårdsfredag blir Trädgårdsonsdag

Pernilla Månsson Colt och Tareq Taylor är tillbaka på gården och börjar med att lyfta täcket av vinterträdgården. John gör ett besök, men lämnar sedan över till sina båda kompisar. I stället kommer ett antal gäster på besök i trädgården under säsongen. I första programmet sår John och Pernilla fröer medan Tareq drar igång en potatistävling.

I programmet får Pernilla också besök av floristen Linda Ihreskog som gör en enkel men vacker bukett med trägårdens kvistar som stomme. Dagen avslutas med korvgrillning och Tareqs hemmagjorda senap och ketchup.

Seriestart onsdag 4 april 2012 klockan 20.00 i SVT2 och det blir 12 avsnitt.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB